Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2024-11-26
În ultimul timp Allos a reușit să-și atingă multe din obiectivele lor referitoare la calitatea procesului de ambalare. Cu toate acestea efortul este unul permanent, mai ales că măsurile nu se pot implementa de pe o zi pe alta.
Iată care sunt principalele obiective pe care le urmărește Allos în timpul procesului de fabricație:
Cu toate acestea Allos dorește să-și îmbunătăsească permanent calitatea procesului de fabricație în virtutea spiritului colectiv de protejare a mediului înconjurător. În continuare vă vom prezenta câteva din caracteristicile ambalajelor principalelor noastre produse:
a) Ambalajele băuturilor vegetale
Ambalajele băuturilor noaste vegetale conțin 88% materie primă regenerabilă. Tocmai de aceea ambalajul nostru de tetrapak este unul dintre cele mai sustenabile care exită pe piață în momentul de față. Acesta este compus din carton certificat FSC și din tresite de zahăr, rezultată în urmă procesului de producție a zahărului. Faptul că am ales acest tip de ambalaj s-a meritat, căci am reușit să reducem amprenta de emisie a dioxidului de carbon cu 18%.
b) Ambalajele cremelor de gătit
Până și capacul cutiilor noastre cu cremă de gătit sunt de origine vegetală. La fel ca și în cazul ambalajelor de băutură vegetală, resursa de materie primă folosită este doar trestia de zahăr. Amabalajul certificat FSC și ”Carbon Trust” este constituit din 86% materie primă regenerabilă, astfel fiind ideal petru colectarea în pubelele galbene.
c) Ambalajele cerealelor Allos
De la sfârșitul anului 2023 ambalajul cerealelor noastre este compus din polietilenă curată. Cel mai mare avantaj al acestui ambalaj: 100% reciclabil. Odată consumat produsul, ambalajul se colectează în pubela/ sacul galben. Prin schimbarea naturii de producție a ambalajului am reușit să reducem cu 10% masa materialului, renunțând astfel la o cantitate de 1.800 kg de plastic/an.
d) Creme tartinabile la borcan
Când vine vorba despre modalitatea de ambalare a cremelor tartinabile la borcan, noi avem grijă ca sticla, capacul și eticheta să fie niște componente sustenabile. Capacul nu conține deloc pllastic și PVC, iar sticla este obținută în proporție de 60% din sticlă reciclată. Etichetele din hârtie sunt lipite de borcan folosind un lipici de origine vegetală, fără solvenți.
e) Creme tartinabile la conservă
Până nu de mult, fiecare conservă prezenta un capac din plastic ce fascilita păstrarea produsului după deschidere. Un alt motiv a fost nivelul de siguranță pe durata transportului. Cu toate acestea, prin efectuarea unor teste, s-a dovedit că produsele pot să fie transportate în siguranță și fără aceste capace de plastic. Prin renunțarea la acestea am reușit să reducem consumul de plastic cu 2.057 kg/ an.
f) Ambalajul biscuiților Allos
În cadrul procesului de regândire a ambalajelor, Allos a regândit și formatul ambalajelor pentru biscuiți, proces ce se va desfăsura în intervalul de timp sfârșitul anului 2023-sfârșitul anului 2024. Cantitatea de produs este indentică. Noul amabalaj va fi mai redus în lățime, însă mai înalt. Prin urmare se va reduce necesitatea utilizării cantității de plastic. După evaluarea echipei Allos prin regândirea procesului de ambalare, consumul de plastic va fi redus 2.127 m²/ an. Noua rețetă a biscuiților pentru copii este 100% vegană.
## 148781,147587, 437365,411941,411186,612347##