Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Bine ați venit în jungla de făină

Bine ați venit în jungla de făină

Publicat în: Stiri din bio
La data: 2025-04-15

Numărul ”tipului de făină” sugerează consumatorului cantitatea de minerale per 100 g de făină. Subastanțele minerale se datorează prezenței diferitor părți ale învelișului bobului de cereală. Cu cât cifra tipului de făină este mai mică, cu atât conținutul de minerale este mai redus, prin urmare produsul final va avea o culoare mai deschisă, după finalizarea procesului de coacere. Moara Bauck propune clineților săi un portofoliu vast de sortimente de făină, precum și anumite sortimente speciale, fără gluten sau făină din așa numitele pseudo-cereale. 

Ce este ce: de la făină tip 405 până la ce integrală.

Sortimentele de făină integrală au un caracter benefic sănătății organismului uman, deoarece, așa cum se denotă și din denumire, aceste tipuri de făină conțin boabele întregi de cereale, inclusiv coaja și germenii. Din această cauză, aceste sortimente de făină integrală conțin multe fibre și glucide, fapt ce le face greu de digerat. Un proces de digestie cu o durată mai lungă ne garantează un sentiment de sațietate mai mare, a stimulare a activității intestinale, dar și un menținerea la nivelul dorit al glicemiei. Grâul este ce mai prelucrată cereală, la nivel comercial regăsindu-se mai multe sortimente de făină de grâu, de la făina tip 405 până la ce aintegrală. Deoarece grâul conține gluten, acest tip de făină este ideală pentru obținerea diferitor aluaturi. Făina de grâu tip 405 este cea mai deschisă la culoare și este ideală pentru obținerea produselor de patiserie fine.

Spelta este tip de grâu mai vechi, denumit adeseori tip de grâu ancestral. Această cereală ancestrală conține mai multe minerale și proteine, dar conține și gluten, astfel încât făina de spelta nu este un sortiment de făină indicat persoanelor cu boala celiacă. Gluten din spelta asigruă acestei cereale proprietăți de coacere, făină fiind folosită la obținerea diferitor tipuri de aluat. Există o deosebire de prelucrare între făina de grâu și cea de spelta, datorată difetrențelor de consistență dată de natura glutenului celor două cereale. Prin prelucrare spelta devine moale și ia mai greu o formă, așa cum zic brutarii. Produsele din spleta se usucă mai repede, tocmai de aceea se recomandă să se mai adauge lapte bătut, iaurt sau quark. În acest fel aluatul devine fraged și produsul va rămâne suculent și proaspăt.

Secara nu este la acea mare căutare în bucătările gospodinelor. O posibilă cauză este faptul că datorită unor substanțe din secară, aluatul nu prezintă o structură stabilă, fapt pentru care trebuie utilizată fie maia sau făina de secară să fie combinată cu alte tipuri de făină. Folosind maiaua amidonul crește mai bine și formează o structură, dar și perioada de păstrare a produsleor este mai mare.

Ce tip de făină puteți folosi în funcție de preparatele pe care le pregătiți ?

1) Făina de grâu tip 405- cea mai fină și deschisă la culoare dintre sortimentele de făină de grâu. Poate fi folosită pentru coacerea produselor de patiserie delicate: biscuiți, fursecuri și diferite prăjituri.

2) Făina de grâu tip 550- ingredientul secret ce rotunjește orice rețetă în bucătăria dumneavoastră. Se poate folosi la coacerea produselor pâinilor și chiflelor albe, dar și a aluatului de pizza. Chiar dacă este mai închisă la culoare, având un conținut de minerale mai mare, făina tip 550 se pretează și pentru coacerea prăjiturilor fine.

3) Făina de grâu tip 1050-  făina clasică pentru o pâine delicioasă de casă. Datorită  glutenului se poate folosi și la prăjituri sau alte deserturi.

4) Făina integrală de grâu- utilitate diversificată, ideală în pregătirea preparatelor dulci și delicate.

5) Făina de secară tip 1150- folosită la maia și pentru obținerea diferitor pâini sau a pâinilor mixte. Potrivită pentru flammeri sau pentru diferite plăcinte.

 6) Făina integrală de secară- pâine de secară sau pâine mixtă cu secară.

7) Făina de spelta timp 630- se poate folosi la fel ca făina de grâu tip 405 și făina de grâu tip 550. Idelaă pentru produsele de patiserie ușoare.

8) Făina de spelta tip 1050- se poate folosi la fel ca făina 1050. Ideală pentru pâinea de spelta sau pâinea mixtă.

9) Făina integrală de spelta- se poate folosi la fel ca făina integrală de grâu. Ideală pentru preparatele de patiserie aromate. Dacă se folosește o făină mai deschisă, se recomandă să crească cantitatea de apă.

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 3 voturi


5.00 din 9 voturi


5.00 din 2 voturi

-10%

5.00 din 3 voturi

-10%

4.97 din 31 voturi

Faina de grau integrala bio Dennree, 1kg

10.559.5 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 25 voturi

Faina integrala de secara bio Dennree, 1kg

11.1310.02 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 4 voturi

Promoții produse bio

-10%

5.00 din 11 voturi
Visine fara samburi bio Rapunzel, 100g

25.7723.19 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi
-10%

5.00 din 1 vot
Cafea Arabica boabe Laos bio Rapunzel, 250g

53.8448.46 lei

adaugă în coș
-10%

4.67 din 9 voturi
Goji uscate bio Dennree, 100g

26.1323.52 lei

adaugă în coș
-25%

5.00 din 1 vot
-10%

0.00 din 0 voturi
Ulei virgin de mustar bio Bio Planete, 250ml

45.6441.08 lei

adaugă în coș
-25%

5.00 din 2 voturi
Merisoare bio Dennree, 100g

20.2715.2 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi
© 2013-2025 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008