Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2020-02-18
La nivel mondial, cafeaua înainte de ceai domină acum obiceiurile de consum ale oamenilor. Nu este de negat: cafeaua - și ceaiul - sunt „substanțe dependente” blânde și pur și simplu ne ușurează viața de zi cu zi.
Prin urmare, dacă vă bucurați, atunci cu responsabilitate! Nu putem evada acest lucru în niciun caz. Deoarece, în special cu un produs de comerț mondial precum cafeaua, avem o influență cu ceașca de cafea aparent inofensivă și inconfundabilă zilnic - și anume în condițiile relevante pentru mediu și social din țările de origine.
Există o cafea ecologică și o cafea cu comerț echitabil. Rapunzel a reunit aceste două aspecte cruciale într-un mod organic și corect în programul HAND IN HAND. După părerea noastră, ambele aspecte sunt condiționate și apar, împreună, inseparabil, pentru a permite o producție de cafea cu adevărat durabilă.
Organic ... pentru natură
cultivarea durabilă ca si cafea din umbră în cultura mixtă
nu se folosesc pesticide
fertilizarea organică
recoltare blândă de mână
condiții de muncă sănătoase pentru fermieri
+ Corect ... pentru oameni
prețuri juste și primă suplimentară pentru comerț echitabil pentru fermieri și lucrători
garanții de parteneriat și achiziție pe termen lung
condiții de muncă decente și sigure
securitate socială pentru lucrători
Interzicerea copiilor și munca forțată
+ MÂNA ÎN MÂNĂ ... cu micii fermieri
HAND IN HAND combină 100% organic și corect
contact direct și personal și cumpărare
Suport și sfaturi la fața locului
Fond HAND IN HAND pentru proiecte caritabile din țările din sud
= Bucurie responsabilă a cafelei!
Există mulți pași înainte ca cafeaua să devină o băutură aromată
Toate copturile pot atârna pe arbustul de cafea în același timp: de la floare la vișinul de cafea roșie coaptă
Florile albe ale plantei de cafea miros fin și intens.
În funcție de gradul de maturare, fructele de piatră asemănătoare cireșului își schimbă culoarea de la verde la galben la roșu.
Toate copturile se pot agăța de arbustul de cafea în același timp: de la floare la vișinul de cafea roșie coaptă
Pentru cafeaua cu gust organic, cireșele coapte, roșii, sunt culese cu atenție.
Cireșele de cafea Robusta sunt uscate la soare imediat după recoltare.
Pentru cafeaua Arabica, fasolea este mai întâi decojită din pulpă, fermentată, spălată și uscată.
Boabele de cafea uscate sunt selectate cu atenție înainte de a fi ambalate pentru a fi exportate la prăjit.
Cafeaua verde în sine nu are gust.