Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Ce este de fapt, ciocolata alba?

Ce este de fapt, ciocolata alba?

Publicat în: Produse bio
La data: 2021-10-08

Ciocolata alba chiar contine pudra de cacao?

Iata explicatia:
cacaoa sau pudra de cacao se face din boabe de cacao. Acestea provin initial de la asa-numitele pastai de cacao, care este recoltata din arborele de cacao. In aceste pastai de cacao, boabele sunt incorporate intr-o pulpa albicioasa. Dupa recoltare, boabele sunt indepartate si fermentate timp de o saptamana, ceea ce creeaza aroma speciala de cacao. Aceastea este urmata de uscare pe covorase mari pentru inca o saptamana. Boabele sunt apoi ambalate, in cazul nostru transportata in Europa si prajita aici. Aceasta prajire este, de asemenea, responsabila pentru mirosul delicios de cacao pe care il cunoastem. Abia dupa toti acesti pasi, boabele de cacao sunt sparte de o rola, prin care cojile sunt filtrate cu ajutorul unui curent de aer. Ramasitele de cacao ramase sunt prelucrate intr-o masa intr-un tambur cu bile mici de metal.



Aceasta masa este presata, procedeu prin care pudra de cacao se separa de untul de cacao lipicios. Masa de cacao din boabele presate este descrisa ca puternic dezoleiata (aprox. 11% grasime) sau usor usor dezoleiata (20-22%), in functie de proportia ramasa de unt de cacao. Adesea denumit grasime de cacao, untul de cacao are o culoare galben pal si are o aroma usor asemanatoare cacaoului si un gust bland. Untul de cacao poate fi apoi rafinat, in functie de utilizarea intentionata. In productia de ciocoolata alba, se foloseste doar untul de cacao, impreuna cu componentele din lapte si zaharul. Conform orientarilor UE, continutul de unt de cacao trebuie sa fie chiar de cel putin 20%. In schimb, ciocolata conventionala foloseste toata masa de cacao, cu un continut mai mare de cacao care intuneca produsul final.

Din punct de vedere comercial, ciocolata alba a fost produsa pentru prima data de Nestle in Elvetia in anii 1930. Ideea din spatele inventiei a fost utilizarea profitabila a excesului de unt de cacao in productia de ciocolata.

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

-15%

5.00 din 4 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

Gris din mei bio Spielberger, 500g

21.9519.76 lei

adaugă în coș
-20%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 7 voturi

Fulgi din 6 cereale bio Dennree, 500g

12.2511.03 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

Smochine soft bio Dennree, 200g

31.0829.53 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

Seminte de in zdrobite bio Rapunzel, 150g

14.9914.24 lei

adaugă în coș
-15%

5.00 din 20 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008