Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2021-10-08
Ciocolata alba chiar contine pudra de cacao?
Iata explicatia: cacaoa sau pudra de cacao se face din boabe de cacao. Acestea provin initial de la asa-numitele pastai de cacao, care este recoltata din arborele de cacao. In aceste pastai de cacao, boabele sunt incorporate intr-o pulpa albicioasa. Dupa recoltare, boabele sunt indepartate si fermentate timp de o saptamana, ceea ce creeaza aroma speciala de cacao. Aceastea este urmata de uscare pe covorase mari pentru inca o saptamana. Boabele sunt apoi ambalate, in cazul nostru transportata in Europa si prajita aici. Aceasta prajire este, de asemenea, responsabila pentru mirosul delicios de cacao pe care il cunoastem. Abia dupa toti acesti pasi, boabele de cacao sunt sparte de o rola, prin care cojile sunt filtrate cu ajutorul unui curent de aer. Ramasitele de cacao ramase sunt prelucrate intr-o masa intr-un tambur cu bile mici de metal.