Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2025-06-17
De ce este importantă combinația ideală între oțet-ulei ?
pentru un gust final armonios: de obicei un ulei puternic este acompaniat bine de un oțet cu caracter puternic exprimat în gust, în timp ce un ulei bând se potrivește mai degrabă cu un oțet cu o notă de gust asemănătoare.
armonizare regională: de cele mai multe ori oțeturile și uleiurile cu aceași proviniență geografică indentică favorizează un gust deosebit al preparatului
pentru obținerea unor marinade și a unor dressing-uri perfecte: raportul corect între ulei și oțet potențiază gustul salatelor, preparatelor cu legume, chair si a aperitivelor calde.
Uleiul de măsline extravirgin Byodo de Italia se poate combina armonios cu:
Oțet balsamic di Modena IGP-> notele dulci și fructate ale oțetului completează armonios aroma ușor amară ale uleiurilor italiene de măsline. Combinație iedeală pentru salata de roșii, capere sau pentru compoziția bruschetelor.
Condimento Bianco-> o alternativă fructată, ușoară la clasicul balsamic. Combinație folosită pentru rafinarea unui dressing ușor sau pentru preparatele cu pește.
Oțet balsamic de lămâie-> notele proaspete de citrice potențiază aroma uleiurilor de măsline, combinație ce potrivește la un dish de fructe de mare.