Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2021-12-10
Partenerii noștri producatori gândesc și acționează în cicluri și au o înțelegere profundă a relațiilor naturale. Accentul agriculturii ecologice este pe un sol sănătos și bogat în nutrienți. Aceasta nu are nevoie de niciun „ajutor” din exterior sub formă de îngrășăminte chimice și pesticide.
Oricine gândește în mod constant subiectul durabilității ajunge aproape inevitabil să beneficieze de avantajele agriculturii ecologice și ale industriei alimentare, acesta reprezintă hrana naturală, biodiversitatea în câmpuri și pajiști și protecția climei prin legarea CO 2 în sol.
Forma bună de agricultură are multe fațete. Compostul și rotația culturilor sunt metode încercate și testate care datează cu mult înainte de industrializarea agriculturii. Acestea asigură un sol bogat în nutrienți care stochează apă și este permeabil la aer. Abordarea convențională de a rupe și a întoarce orice sol mai frecvent și mai profund nu este metoda de alegere în agricultura ecologică. Tendința în zilele noastre este exact opusă: însămânțarea fără lucrare sau cu mulci, adesea denumită lucrare zero sau fără lucrare în mediile specializate, este o metodă de agricultură în care solul nu este arat înainte de însămânțare. Ca avantaj solul se usucă mai puțin și întreaga structură a solului este lăsată în pace.
Odihna solului este, în general, o problemă în agricultura ecologică. Aici, plantelor li se oferă timp să crească și să dezvolte mult gust, în loc să folosească îngrășăminte cu azot pentru a crea plante însetate care absorb apă și în cele din urmă sa pierda gustul.