Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2023-04-19
Iubitorii de creații întunecate vor fi încântați de bomboanele fine de ciocolată neagră cu un conținut de cacao cuprins între 70 și 99 la sută.
Astăzi, boabele de cacao nu mai ajung în pușculiță, ci în ciocolată. Și acesta este locul lor. Ciocolata bio de la Vivani este o dovadă impresionantă în acest sens. Ingredientele selecționate, expertiza detaliată și pasiunea pentru prelucrarea acestor boabe speciale, asigură o plăcere unică. Iubitorii de creații amarui vor fi încântați de bomboanele fine de ciocolată neagră cu un conținut de cacao între 70 și 99 la sută. Datorită conținutului foarte ridicat de cacao, batoanele au un gust deosebit de puternic și corpolent.
Ciocolata neagră gourmet este disponibilă și în varietățile Cassis și Marzipan Amaretto. Fanii ciocolatei albe ar trebui să încerce Vivani White Vanilla cu boabe de vanilie măcinate si bourbon. Cu varietățile vegane Rice Choc, ciocolatierii de la Vivani dovedesc că răsfățul cremos poate avea un gust minunat și fără lapte. Poetul italian din secolul al XIV-lea Francesco Petrarca a fost unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literaturii italiene timpurii. Deși nu putea să cunoască încă boabele de cacao din îndepărtatul imperiu aztec, o bucată simplă de înțelepciune de la el a supraviețuit secolelor: "Foarte puțină dulceață poate face să dispară multă amărăciune". - Cât de adevărat!
Cine nu a experimentat o poftă bruscă de dulciuri? Mai ales în situații stresante, senzația devine aproape copleșitoare. Motivul pentru acest lucru se află în genele noastre. Dintr-un punct de vedere pur evolutiv-biologic, învățăm de mici că laptele matern dulce este plăcut satisfăcător și vine însoțit de sentimental de afectiune. Această experiență cu dulceața se manifestă pe parcursul vieții. Chiar și oamenii preistorici își sporeau concentrarea și performanța cu fructe dulci și miere. Astăzi cunoaștem motivul pentru acest lucru: carbohidrații simpli, precum zahărul, sunt transformați rapid în energie de către organism. Diferite procese din organism fac ca un conținut ridicat de carbohidrați să ducă la creșterea formării de serotonină în creier. Aceste serotonine pot avea un efect de armonizare și de ridicare a stării de spirit. Așadar, zicala "ciocolata te face fericit" nu este inventată fara moiv.
La mayași și azteci, nu existau bani; în mod normal, oamenii plăteau cu boabe de cacao. În imperiul mayaș, cacaoa era chiar mai valoroasă decât aurul. Potrivit tradiției, mayașii au fost primii oameni care au folosit boabele de cacao ca mijloc de plată. Cu toate acestea, o monedă regenerabilă este în mod constant amenințată de inflație. Pentru a preveni acest lucru, cultivarea oabelor de cacao a fost strict reglementată. Mayașii au fost, de asemenea, primii care au amestecat boabele de cacao cu apă, vanilie, ardei iute și alte condimente pentru a obține o băutură revigorantă. Cu toate acestea, deoarece acest lucru însemna să bea banii proprii, această plăcere era rezervată nobilimii și preoților.