Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Congelarea are sens?

Congelarea are sens?

Publicat în: Sfaturi bio
La data: 2021-10-22

Congelarea
Cand sunt congelate, aromele si nutrientii alimentelor sunt conservate foarte bine. Dar nici mancarea congelata nu poate fi pastrata pentru totdeauna. Procesele sunt doar incetinite. Aceasta metoda costa energie atat la congelare, cat si la depozitare.
O serie de alimente nu sunt potrivite pentru congelare, de exemplu salata, rosii si castraveti, ridichi, hrean si ceapa cruda, diferite tipuri de fructe, cum ar fi banane si mere, prajituri cu iaurt, quark si smantana, chiar si prajituri cu fructe cu topping.
De regula, cu cat sunt mai multe fructe sau legume care contin apa, cu atat este mai probabil sa nu le congelati. Cand inghetati cu frigiderele obisnuite de uz caznic, se formeaza cristale lungi de gheata, care strapung peretii celulei. Din acest motiv, apa scapa la decongelare, iar produsul devine "moale".

Asa-numita arsura la congelator se poate dezvolta pe parcursul perioadei de depozitare, ceea ce deterioreaza semnificativ calitatea sau face produsul necomestibil. Arderea prin congelator descrie aparitia straturilor de suprafata uscate pe alimente congelate. Ele sunt in mare parte de culoare alba pana la gri-maro. Arderea congelatorului are loc in principal in locuri expuse la aer proaspat, cauzate in principal de ambalaje scurse. Numele provine din asemanarea cu locurile arse de fapt.

Cum congelam corect?
Alimente congelate ar trebui sa fie congelate la soc daca este posibil, aceasta ar corespunde unei temperaturi de cel putin -24C. Daca congelatorul nu are o functie corespunzatoare, -18C obisnuit este inca suficient, dar nu ar trebui sa fie mai mic.
Etichetarea sensibila a alimentelor congelate este foarte importanta. Cel mai bun lucru de facut este sa oferiti mancarii in cauza o data de expirare si o descriere, astfel incat sa nu pierdeti evidenta lucrurilor. Regula de baza este: nu mai mult de 6 luni pentru alimente foarte grase, nu mai mult de 18 luni pentru toate celelalte alimente.
Deoarece grasimea nu ingheta la fel de bine, va rancezi si dupa o anumita perioada de timp daca este inghetata.

congelarea corecta

Ce amabalaj folosim?
Alimentele congelate trebuie sa fie intotdeauna ambalate astfel incat sa nu se formeze cristale de gheata pe alimente, ceea ce ar putea provoca arderea inghetata. Asa ca alegeti ambalaje cat mai stranse posibil. Pentru aceasta exista pungi si congelatoare speciale pentru congelator. Oricine detine un aparat de vid de uz casnic il poate folosi bine aici.

Sfaturi
Mai intai congelati capsunile individual pe o tava si apoi puneti-le in pungi pentru congelator, astfel incat acestea sa ramana in forma buna, sa nu se inmoaie si sa poata fi indepartate individual. Anumite tipuri de legume trebuie sa fie albite inainte de congelare, adica introduse scurt in apa clocotita si apoi scurse (de exemplu, fasole verde).

Vara, ierburile proaspete pot fi congelate pentru iarna. Dupa curatare si uscare, acestea sunt ambalateetans si congelate.
O alta metoda este inghetarea cu ajutorul tavilor de cuburi de gheata. Pentru a face acest lucru, taiati ierburile curate si uscate in bucati mici, bagati-le in compartimentele tavii cu cuburi de gheata, adaugati apa si congelati. Apoi transferati-l intr-un sac congelator. Deci, pot fi indepartate in portii in orice moment.
Cei care fac Fonds sau Jus pot, de asemenea, sa-i inghete in tavi pentru cuburi de gheata pentru a fi folositi in portii. Nu uitati etichetarea pentru a evita confuzia.

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi

Fulgi de porumb, fara gluten bio Davert, 250g

19.3018.34 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Spelta Demeter bio Spielberger, 1kg

23.9021.51 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-20%

5.00 din 3 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

-20%

5.00 din 3 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Linte maro bio Dennree, 500g

15.8214.24 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008