Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Dieta BIO fara gluten

Dieta BIO fara gluten

Publicat în: Sfaturi bio
La data: 2022-02-04

Sfaturi pentru o viață de zi cu zi fără gluten
Dacă aveți o intoleranță la gluten, este foarte important să evitați cerealele care conțin gluten, cum ar fi grâul, secara și spelta. Dar glutenul poate fi prezent și în alte alimente.

Ce este glutenul?

Glutenul este o proteină de gluten care se găsește în cele mai comune tipuri de cereale, cum ar fi grâul, ovăzul, secara, orzul, spelta verde și spelta. Cerealele mai vechi, cum ar fi kamut, emmer și einkorn, conțin, de asemenea, gluten. Glutenul are proprietăți bune de coacere și asigură o bună frământare a aluatului. În plus, glutenul leagă apa, stabilizează și gelifică și, prin urmare, este utilizat și în multe sosuri și mâncăruri gata preparate.
Glutenul nu este un nutrient vital, așa că nu există simptome de carență dacă urmați o dietă fără gluten.

Fără gluten sunt:
Porumb, orez, mei, hrișcă, quinoa, amarant, ovăz fără gluten, agenți de legare și de îngroșare, cum ar fi guma de roșcove, guma de guar, tapioca, manioc, precum și cartofi, făină de castane, făină de năut. Chiar și în cazul cerealelor fără gluten, asigurați-vă că acestea sunt etichetate fără gluten.Cum pot recunoaște alimentele fără gluten?
Multe produse fără gluten poartă acum denumirea "fără gluten". Alimentele 100% fără gluten sunt marcate cu simbolul unei spițe de porumb barate.

Simbolul glutenului Produsele Werz albe și negre sunt certificate fără gluten. (DE-175-0)
În lista de ingrediente, alergenii, cum ar fi grâul și glutenul, trebuie, de asemenea, să fie evidențiați, de exemplu, printr-un font bold. Dacă nu sunteți sigur, puteți apela, de asemenea, linia de asistență telefonică a companiei respective pentru informații.

AR TREBUI SĂ ACORDAȚI ATENȚIE URMĂTOARELOR SFATURI PENTRU CA VIAȚA DE ZI CU ZI FĂRĂ GLUTEN SĂ FIE CÂT MAI SIGURĂ POSIBIL:

Igiena bucătăriei

  • Curățați bine suprafața de lucru și ustensilele de bucătărie.
  • Șorțurile de gătit, prosoapele și cârpele de curățat nu trebuie să aibă praf de făină.
  • Înlocuiți ustensilele din lemn și plastic cu cele din oțel inoxidabil sau sticlă, deoarece sunt mai ușor de curățat.
  • Împachetaț bine toate alimentele și depozitați-le deasupra alimentelor care conțin gluten pentru a împiedica praful de făină să se scurgă în jos.
  • Pregătiți întotdeauna alimente fără gluten înainte de a pregăti alimente care conțin gluten.
  • Folosiți un prăjitor de pâine suplimentar, mai multe vase de pâine și folie de copt.
  • Există, de asemenea, un risc de contaminare atunci când se folosește același cuțit în unt.
  • Nu folosiți ulei în care au fost prăjite anterior alimente care conțin gluten.

Mesele în oraș
Dacă mergeți la un restaurant sau dacă copilul dumneavoastră mănâncă la cantina școlii, dacă merge într-o excursie sau este invitat la o petrecere aniversară, este întotdeauna important să informați personalul de serviciu sau gazdele. De asemenea, puteți împacheta gustări pentru drum, pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate.

Musli

Ce alimente sunt fără gluten?
Alimentele fără gluten sunt toate alimentele proaspete, neprocesate, cum ar fi pseudo-cerealele porumb, orez, hrișcă, amarant, quinoa și mei, laptele, brânza, carnea, ouăle, legumele, fructele și leguminoasele. Pentru toate produsele procesate, o persoană care suferă de boala celiacă / sprue este dependentă de produse speciale.

Ce conține glutenul?
Grâul, secara, orzul, ovăzul, spelta și spelta verde conțin gluten. Produsele de panificație fabricate din aceste cereale, pastele, berea, muesli și cafeaua de malț conțin, de asemenea, gluten. În plus, există produse finite la care se adaugă gluten ca emulgator, produse lactate, mâncăruri gata preparate, amestecuri de condimente, agenți de legare, medicamente și altele asemenea.

Care este diferența dintre intoleranță și alergie?
Intoleranța alimentară și alergia alimentară diferă în ceea ce privește reacția provocată în organismul uman de un aliment. Sistemul imunitar nu este implicat în intoleranța alimentară și nu produce anticorpi, așa cum se întâmplă în cazul unei alergii clasice.

Ce este intoleranța alimentară?
O intoleranță alimentară este o tulburare a procesului metabolic. Din cauza lipsei enzimelor sau a transportatorilor din tractul gastrointestinal, există tulburări în tractul digestiv. Simptomele variază de la o persoană la alta și depind de cantitatea de alimente consumate. Unii oameni se plâng deja de simptome la cantități mai mici - pentru alții, intoleranța devine vizibilă doar după ce a fost consumată o cantitate mai mare.Ce este o alergie alimentară?

O alergie este o reacție exagerată/majora a sistemului imunitar. Sistemul imunitar recunoaște în mod eronat componenta unui aliment (alergen) ca fiind un inamic și o combate. Se formează anticorpi și apar reacții alergice tipice. Simptomele variază de la disconfort la nivelul tractului gastro-intestinal, la reacții cutanate (mâncărimi, roșeață, eczeme, zvâcniri) și până la efecte amenințătoare pentru viață asupra respirației și circulației. Chiar și cele mai mici urme pot duce la o reacție. Spre deosebire de intoleranța alimentară, reacția imunitară poate fi asociată cu o afecțiune care pune în pericol viața (șoc anafilactic). Adesea apar mai multe alergii în același timp, astfel încât diferite alimente nu sunt tolerate în același timp. Alergii încrucișate frecvente sunt, de exemplu, polenul de mesteacăn cu fructele cu sâmburi și cu sâmburi, morcovii, țelina, nucile și produsele din soia netratată.

Promoții produse bio

-10%

5.00 din 1 vot

-40%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 25 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-35%

3.00 din 1 vot

-15%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

Ulei esential cu lime bio Primavera Life, 5ml

53.1045.14 lei

adaugă în coș
-30%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008