Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Făinurile bio SPIELBERGER: calitate fără aditivi sau amelioratori

Făinurile bio SPIELBERGER: calitate fără aditivi sau amelioratori

Publicat în: Produse bio
La data: 2021-12-03

Parametri de calitate pentru făina bio
Cât de bună este o făină se vede în primul rând în rezultat, în produsele de copt făcute din ea. Calitatea lor se măsoară în primul rând prin structura aluatului și consistența crustei. Pâinea, chiflele, prăjiturile și alte produse de patiserie trebuie gustoase și să aibă o crustă crocantă. Calitatea făinii joacă un rol important în efectul agenților de afânare folosiți de brutari. Microorganismele din drojdie sau aluat transformă amidonul din făină în gaze, care formează porii. Așa-numita proteină din gluten asigură păstrarea acestor pori chiar și după procesul de coacere. Rezultatul producției de aluat depinde esențial de aptitudinile brutarului dar și de compoziția făinii. Pentru ca în aluat să se formeze suficiente bule de gaz, trebuie să fie suficientă forță. Dacă aluatul este încălzit peste 55° C în timpul coacerii, microorganismele care formează gaze mor. Acum este necesară capacitatea de reținere a gazelor a aluatului. Acest lucru este influențat de cantitatea și elasticitatea adezivului umed. Daca lipiciul este prea elastic, aluatul tinde sa "fuga", daca lipiciul este prea "incapatanat" ofera o rezistenta prea mare la presiunea gazului.

Influențarea calității
La origine, parghiile de reglare decisive pentru producerea unei pâini bune stăteau în măiestria morilor. Astăzi, ajutoarele - dintre care unele sunt aprobate și în sectorul ecologic - asigură că procesele menționate mai sus pot rula mai simplu, mai rapid și mai ieftin.

Ajută la morărit și panificație convenționale
Catalogul unui mare producător german de Mühlenchemie include peste 500 de amelioratori de făină. Acestea includ enzime precum amilazele pentru mai mult volum și o rumenire mai bună, oxidazele pentru uscarea și stabilitatea aluatului și proteazele pentru aluatul elastic. Există, de asemenea, emulgatori, regulatori de acid și cisteine ​​pentru a înmuia aluatul. „Cu Mühlenchemie puteți compensa daunele culturilor, puteți optimiza amestecurile de grâu și puteți echilibra diferite calități” este mesajul publicitar al liderului mondial de piață pentru tratarea făinii. Majoritatea agenților de tratare enumerați mai sus nu trebuie să fie declarați pe produsul final, deoarece aceștia sunt deja adăugați în făina materiei prime și nu sunt considerați ingredient de copt.

Agenți de tratare a făinii în sectorul ecologic
Amelioratorii la făină nu pot fi excluse complet, nici măcar în sectorul ecologic. În special, morile convenționale mari, care oferă și o linie organică mică, folosesc aditivi precum acidul ascorbic sintetic, fosfatul monocalcic sau carbonatul de magneziu. Cu acid ascorbic este foarte ușor să crești volumul produselor de copt și stabilitatea aluatului, astfel încât a fost un ingredient natural în făină de mulți ani. Există, de asemenea, unele enzime care sunt permise în ajutoare pentru coacere în sectorul organic.

Făinuri SPIELBERGER: calitate fără aditivi sau amelioratori
Toate opțiunile de mai sus pentru îmbunătățirea calității făinii nu sunt permise pentru procesatorii Demeter, dar nici nu corespund înțelegerii calității de către Spielberger Mühle. Din acest motiv, nu există aditivi sau auxiliari în nicio făină de la mărcile Spielberger sau Burgermühle. Spielberger Mühle ia diverse măsuri pentru ca clienții din sectorul privat, precum și brutăriile să poată obține în continuare rezultate bune de coacere. Aceasta începe în primul rând cu selecția materiilor prime. Chiar înainte ca boabele să fie livrate la moară, parametrii de calitate sunt analizați pentru prima dată. Printr-o combinație inteligentă de diferite calități și controlul livrării acestor loturi de cereale, Spielbergereinkauf asigură că materia primă potrivită este întotdeauna depozitată în silozurile morii. În acest fel, daunele recoltei pot fi compensate doar parțial. Grâul și spelta cu proprietăți slabe de coacere sunt încă potrivite pentru producția de fulgi. Chiar și cu o selecție atentă a materiilor prime, sensibilitatea și experiența morarilor sunt de mare importanță. Adevărata artă a morăritului se vede în reglarea nenumăratelor procese și amestecarea sensibilă a făinurilor.

Concluzie
Făinurile Spielberger Demeter au cele mai bune proprietăți de coacere chiar și fără aditivi. Pentru aceasta selectăm doar cereale cu proprietăți de coacere foarte bune. Făinurile de uz casnic SPIELBERGER au aceeași calitate înaltă a coacerii la care se așteaptă brutarii artizani exigenți.

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 2 voturi

-25%

5.00 din 2 voturi

Mango soft bio Rapunzel, 100g

28.7821.59 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 3 voturi

Soia fină bucati bio Rapunzel, 125g

14.3913.67 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 2 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Fulgi de porumb, fara gluten bio Davert, 250g

19.3018.34 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 4 voturi

Ceai de musetel bio Dennree, 30g

13.8612.47 lei

adaugă în coș
-60%

5.00 din 1 vot

-15%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008