Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2023-05-17
Printre creațiile de ceai bio de înaltă calitate, veți găsi, bineînțeles, și cele două clasice English Breakfast și Earl Grey.
Nu vă puteți lipsi de ceai. Cel puțin nu în Marea Britanie. În afară de Frisia de Est, nicăieri în Europa nu se consumă atât de mult ceai ca în insulele britanice. Cultura britanică a ceaiului își are originea încă din secolul al XVII-lea. În 1657, un bărbat pe nume Thomas Garway a început să servească ceaiul în public pentru prima dată în locatia proprie numita "Coffee House" . 100 de ani mai târziu, băutura fierbinte preparată din frunze de ceai uscate devenise deja băutura preferată a cetățenilor Marii Britanii. Proprietarii de pub-uri și taverne au considerat acest lucru deosebit de supărător, deoarece, ca urmare, vindeau mai puțină bere și rachiu. Pentru a salva vânzările hangiștilor, regele Carol al II-lea a interzis consumul de ceai în casele private. Spre deosebire de soția sa, Catherine, fiica regelui Portugaliei, monarhul nu era un mare fan al noii băuturi la modă. Biografia lui Carol al II-lea dezvăluie că acesta a refuzat cererea soției sale de a bea o ceașcă de ceai cu răspunsul: "În Anglia nu se bea ceai. Nu poate fi o bere?". Așadar, pentru a obține o ceașcă de ceai, trebuia să mergi la o "coffee house". Dar era nevoie de o licență specială pentru a administra o astfel de locatie. Aceasta pentru că frunzele de ceai erau o marfă de import care era puternic taxată. În acest fel, guvernul încerca să obțină un profit din consumul de ceai. La mijlocul secolului al XVIII-lea, taxa pe ceai a ajuns la o valoare incredibilă de 119%. Aceste condiții au făcut ca un comerț complet nou să înflorească de-a lungul coastei: contrabanda cu ceai.
Dacă îi întrebați pe englezii de astăzi care este ceaiul lor preferat, răspunsul este, de obicei, simplu: ceai. Acesta înseamnă de obicei un amestec de ceai negru cu frunze de ceai din Sri Lanka (Ceylon), India (Assam) și Africa, care este comercializat și sub denumirea de ceai "English Breakfast". În funcție de clasa socială, acest ceai se bea cu mai mult sau mai puțin lapte și zahăr. Clasa muncitoare bea ceaiul tare, așa-numitul "ceai al constructorului", cu o doză de lapte integral și cel puțin două bucăți de zahăr. Ceaiul pe care aristocrația îl toarnă în ceștile lor de porțelan este de obicei abia îndulcit, dacă nu chiar deloc. Și, bineînțeles, la "ora ceaiului", clasele superioare le oferă oaspeților lor doar ceaiul care a fost preparat cu frunze libere în ibric. Cu toate acestea, patru din cinci britanici sunt mult mai pragmatici în acest moment și folosesc pliculețe de ceai.