Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Fanii ceaiului negru au ajuns la locul potrivit cu Higher Living

Fanii ceaiului negru au ajuns la locul potrivit cu Higher Living

Publicat în: Stiri din bio
La data: 2023-05-17

Printre creațiile de ceai bio de înaltă calitate, veți găsi, bineînțeles, și cele două clasice English Breakfast și Earl Grey.

Nu vă puteți lipsi de ceai. Cel puțin nu în Marea Britanie. În afară de Frisia de Est, nicăieri în Europa nu se consumă atât de mult ceai ca în insulele britanice. Cultura britanică a ceaiului își are originea încă din secolul al XVII-lea. În 1657, un bărbat pe nume Thomas Garway a început să servească ceaiul în public pentru prima dată în locatia proprie numita "Coffee House" . 100 de ani mai târziu, băutura fierbinte preparată din frunze de ceai uscate devenise deja băutura preferată a cetățenilor Marii Britanii. Proprietarii de pub-uri și taverne au considerat acest lucru deosebit de supărător, deoarece, ca urmare, vindeau mai puțină bere și rachiu. Pentru a salva vânzările hangiștilor, regele Carol al II-lea a interzis consumul de ceai în casele private. Spre deosebire de soția sa, Catherine, fiica regelui Portugaliei, monarhul nu era un mare fan al noii băuturi la modă. Biografia lui Carol al II-lea dezvăluie că acesta a refuzat cererea soției sale de a bea o ceașcă de ceai cu răspunsul: "În Anglia nu se bea ceai. Nu poate fi o bere?". Așadar, pentru a obține o ceașcă de ceai, trebuia să mergi la o "coffee house". Dar era nevoie de o licență specială pentru a administra o astfel de locatie. Aceasta pentru că frunzele de ceai erau o marfă de import care era puternic taxată. În acest fel, guvernul încerca să obțină un profit din consumul de ceai. La mijlocul secolului al XVIII-lea, taxa pe ceai a ajuns la o valoare incredibilă de 119%. Aceste condiții au făcut ca un comerț complet nou să înflorească de-a lungul coastei: contrabanda cu ceai.



Navele din Olanda sau Scandinavia aduceau ceaiul pe coasta britanică la adăpostul întunericului. Contrabandiștii ieșeau apoi în mici bărci cu vâsle pentru a primi încărcătura valoroasă. Ei le ascundeau în peșteri sub stânci. Multe dintre aceste cuiburi de contrabandiști erau accesibile doar în timpul apelor scăzute și erau complet necunoscute autorităților. Cu timpul, aceste peșteri s-au extins din ce în ce mai mult, iar unele dintre pasajele subterane duceau chiar până la satul vecin. Și exista un motiv pentru acest lucru: din cauza cererii imense, contrabanda cu ceai a înflorit în așa măsură încât, uneori, sate întregi erau implicate în contrabandă. Pentru a crește profitul, ceaiul contrabandiștilor era adesea îmbogățit cu rădăcină de lemn dulce, cu frunze de ghimpe negru sau de salcie. Frunzele de ceai folosite erau chiar uscate și amestecate cu cele proaspete. Abia în 1784, prim-ministrul William Pitt a redus rata de impozitare a ceaiului la 12,5%. Acest lucru a dus imediat la stoparea contrabandei. Cu toate acestea, iubitorii englezi de ceai erau încă deranjați de ceaiul întins până când au intrat în vigoare legi mai stricte privind alimentele în secolul al XIX-lea.

Dacă îi întrebați pe englezii de astăzi care este ceaiul lor preferat, răspunsul este, de obicei, simplu: ceai. Acesta înseamnă de obicei un amestec de ceai negru cu frunze de ceai din Sri Lanka (Ceylon), India (Assam) și Africa, care este comercializat și sub denumirea de ceai "English Breakfast". În funcție de clasa socială, acest ceai se bea cu mai mult sau mai puțin lapte și zahăr. Clasa muncitoare bea ceaiul tare, așa-numitul "ceai al constructorului", cu o doză de lapte integral și cel puțin două bucăți de zahăr. Ceaiul pe care aristocrația îl toarnă în ceștile lor de porțelan este de obicei abia îndulcit, dacă nu chiar deloc. Și, bineînțeles, la "ora ceaiului", clasele superioare le oferă oaspeților lor doar ceaiul care a fost preparat cu frunze libere în ibric. Cu toate acestea, patru din cinci britanici sunt mult mai pragmatici în acest moment și folosesc pliculețe de ceai.



Dacă doriți să preparați ceaiul în mod autentic englezesc, mai întâi încălziți apa într-un ceainic electric. Aceasta se toarnă apoi peste pliculețul de ceai în ceașca preferată. Cu cât lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult timp, cu atât devine mai puternic (pentru "Builder's Tea" ar trebui să fie cel puțin 5 minute). În cele din urmă, infuzia se rafinează cu lapte și zahăr. Fanii ceaiului negru au venit la locul potrivit cu furnizorul britanic Higher Living Tea. Printre creațiile de ceai organic de înaltă calitate, veți găsi, desigur, și cele două clasice English Breakfast și Earl Grey. Iubitorii de ceai verde pot alege între varietățile Green Tea Chai cu scorțișoară și cardamom încălzitor și Green Tea Coconut cu aromă de nucă de cocos. Higher Living Very Berry cu hibiscus, fructe de acai și afine și Higher Living Lemon & Ginger cu coajă de lămâie și bucăți de ghimbir sunt deosebit de fructate. Condimentele fine selectate își fac apariția în soiurile Chamomile & Vanilla, Sweet Chai și Cinnamon. Amestecul de ceai de plante Sweet Dreams cu lavandă și flori de tei promite vise dulci. Ceaiurile creative de la Higher Living pot fi îndulcite cu miere sau zahăr din trestie, în funcție de gust, și rafinate cu lapte sau băuturi vegetale. Cu Higher Living vă puteți bucura de "Tea Time" foarte britanic.

Promoții produse bio

-5%

4.67 din 3 voturi

Suc de portocale bio Dennree, 1L

22.5321.4 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-35%

5.00 din 3 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

Grisine clasice bio Byodo, 125g

12.1311.52 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-15%

5.00 din 4 voturi

-15%

5.00 din 1 vot

Musli cu ciocolata, vegan bio Rapunzel, 375g

29.9825.48 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 4 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

Samburi caju intregi bio Rapunzel, 500g

103.1197.95 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008