Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Fideaua BIO Rapunzel

Fideaua BIO Rapunzel

Publicat în: Produse bio
La data: 2021-06-04

Fidea naturala

Pasta originala din Italia, fidea din spelta din Germania si paste de legume

Indiferent daca pastele ar trebui sa fie facute cu cereale antice sau cu grau clasic, cu leguminoase sau orez... indiferent daca taiteii ar trebui sa fie scurti, lungi, rasuciti, netezi, diagonali, subtiri sau grosi, verzi sau rosii: fiecare iubitor de taitei va gasi taiteii perfecti in linia de produse Rapunzel care contine peste 50 de varietati de paste.

"Al dente" original din Italia
Pastele integrale Rapunzel si pastele calsice Semola sunt produse de plastificio-ul nostru din Italia. Partenerul nostru de paste pe termen lung foloseste o reteta traditionala pentru prepararea pastei indragite care este in conformitate cu legea puritatii pastelor genoveze din 1547. Cel mai bun gris italian din grau dur, apa pura de izvor, un proces de uscare lent si delicat la temperaturi scazute ofera pastelor noastre aroma tipica si consistenta perfecta.
Acelasi proces de fabricatie este utilizat si pentru prepararea taiteilor. Emmer este un soi de cereale stravechi care a ramas neschimbat prin reproductie si care este la fel de usor de diferat ca si ortograful. Deci, inapoi la radacini cu Emmer! Partenerul nostru italian foloseste, de asemenea, gris de grau Kamut Khorasan original pentru prepararea pastelor de cereale Kamut. Taitei de spelta fabricati in Germania completeaza gama clasica de paste Rapunzel.

Taitei de leguminoase si orez
Pentru persoanele cu intoleranta la gluten si pentru toti cei care doresc varietate pe farfuriile de paste, oferim fidea speciala din orez sau leguminoase.
Cu taiteii nostri de leguminoase colorate, puteti avea paste de linte, naut sau fasole mung pe masa in doar 4-6 minute de gatit.

 

Intrebari frecvente despre pasta & taitei

 

reteta bio paste rapunzel

 

De ce sunt puncte negre pe pastele Rapunzel?
Toate produsele pentru paste Rapunzel contin particule de tarate. Taratele se gasesc de obicei in taiteii integrali, dar pastele noastre Semola sunt fabricate si cu gris de grau dur macinat (tipuri cuprinse intre 812 si 1050). Particulele de tarate care constau in cea mai mare parte din fibre dietetice se intuneca mai mult in timpul procesului de uscare a pastelor decat celelalte ingrediente pentru paste si devin vizibile ca puncte mici si intunecate pe paste. Punctele indica faptul ca pastele noastre Semola contin si tarate. Punctele negre nu au nimic de-a face cu poluarea sau contaminarea si nici cu mucegaiul.

Care este rata de extractie a pastelor Rapunzel Semola?
Pastele italiene usoare sunt facute cu gris de grau dur macinat. In procesul de fabricatie taratele sunt cernute si doar 50% din rasad ramane in gris. Pastele clasice Semola contin aproximativ 65% din intregul bob al cerealei care corespunde unui continut de pulbere (= tip faina) in medie de 850. Asa-numitul "tip de faina" este utilizat in mod normal doar pentru a descrie faina, dar aceasta cifra ofera si informatii despre continutul de cenusa al produsului din cereale macinate. Din tipul de faina se poate deduce si concentratia de pericarp in faina.

Fidea semola bio Rapunzel, 250g

8.75 lei

adauga în coș

Este fideaua de orez fara gluten Rapunzel integrala?
Spaghetele noastre din orez sunt fabricate din orez alb, macinat fin. Este necesar sa macinam orezul pentru a asigura o aroma buna si mai ales cea mai buna consistenta. Continutul de minerale totalizeza 0,405% (= faina tip 405).

Ce este kamut?
Kamut este o varietate veche a graului dur de astazi. Kamut provine probabil din "semiluna fertila", regiunea dintre Egipt si raurile Eufrat si Tigris. Kamut a fost uitat pentru o perioada de timp, inainte de a fi recent "redescoperit"- ca spelta.
Kamut este un tip de cereale care nu a fost schimbat prin reproducere cu alte soiuri de cereale. Are o aroma sanatoasa, usor asemanatoare cu nucile.
Kamut original poate fi folosit pentru multe alimente dulci si sarate facute cu cereale, cum ar fi painea, produsele de patiserie, prajiturile si taitei. Datorita continutului sau ridicat de proteine si gluten, kamut poate fi utilizat pentru prepararea de paste gustoase, fara oua.

Indepartati straturile exterioare si rasadul in timpul fabricarii taiteilor integrali Rapunzel?
Pentru productia de taitei integrali Rapunzel, boabele cerealelor sunt macinate in gris cu o marime a boabelor de aproximativ 200-500 μm. In timpul fabricarii grisului integral din Italia, partea exterioara a pericarpului este indepartata. Graul integral contine aproape 90% din boabele cerealelor – inclusiv cea mai mare parte a pericarpului si toate rasadurile. Taiteii integrali Rapunzel sunt facuti cu un tip de faina in medie 1600. Acest proces de fabricatie este tipic pentru prepararea pastelor italiene de grau dur care se fac fara oua. Stratul de pericarp exterior este indepartat pentru a asigura cea mai buna consistenta si coeziune a taiteilor. Mai mult, are si efecte pozitive pentru aroma pastelor.

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 11 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Amestec de alge marine bio Arche, 40g

43.3339 lei

adaugă în coș
-15%

5.00 din 5 voturi

Terci pentru mic dejun bio Rapunzel, 500g

34.8829.65 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

Cereale crocante din ovaz bio Dennree, 750g

36.8433.16 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 5 voturi

Musli de baza bio Rapunzel, 750g

23.0920.78 lei

adaugă în coș
-30%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008