Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2025-05-09
1.Ghimbirul
Rizom cu proviniență din Asia, ghimbirul este polivalent între toate remedile naturale. Acesta conține compușii fitochimici gingerol și shogaol, subastanțe ce îi conferă ghimbirului aroma sa picantă, dar mai ocnține și alte diverse uleiuri eterice. Procentajul de apă a ghimbirului este de 85%, însă mai conține și flavonoizi și este bogat în diferiți nutrienți, printre care vitamine, potasiu, magneziu, vitamina C, fier și zinc. Acestea sunt doar câteva dintre substanțele prețioase pe care le conține acesată plantă. Din punct de vedere a utilității ghimbirul are și o importanță gastronimică. Ca și remediu natural are efecte antibactericide, împiedică răspândirea infecției virale și are efecte antivomitiv. Datorită polivalenței sale contribuie la întărirea imunității organismului, ameliorând siptomele din răceală și contribuind la ameliorarea problemelor digestive. Vă mai dăm un sfat, ci anume având în vedere că toate aceste substanțe active se regăsesc sub coajă, recomandăm ca atunci când îl decojiți să nu pătrundeți profund cu peeler-ul.
2.Mierea-aurul solubil
Mierea este cunoscută de mii de ani și era deja folosită în primele așezări umane în diferite scopuri: ca ofrandă adusă divinității, ca bun comercial sau ca remediu natural. Fiind bogată în diferite substanțe active, mierea este un furnizor rapid de energie care contribuie la revitalizarea organismului nostru. Pe lângă substanțele principale, fructoză și glucoză, mierea mai conține apă și alte substanțe active secundare care îi conferă mierii proprietățile sale medicinale. Printre acestea se numără proteine, minerale, aminoacizi, vitamine, enzime și inhibine. Datorită substanțelor active, mierea are efecte antiseptic, antibacterian și reduce inflamațile. Este folosită pentru ameliorarea durerilor de gât, simptomelor de răceală, vindecarea rănilor sau întărirea sistemului imunitar. Deoarece substanțele componente din miere care îi conferă proprietățile de remediu sunt distruse la o temperatură mai mare de 40 de grade Celsius, se recomandă ca mierea să fie introdusă în băuturi care au maxim o temperatură de 40 de grade Celsius.
3.Ginseng- un booster pentru creierul nostru
Ginsengul este original din nord-estul Chinei, din Corea și din Siberia, această plantă crescând în păduri și în zone de munte. În aceste regiuni ginsengul este un simbol al sănătății, puterii și al longevității. Toate proprietățile ginsengului se datorează celor mai importante substanțe active pe care le are, ci anume ginsenozidele care au efect de scădere a tensiuni, de reducere a crampelor, antiinflamator.Acestea se găsesc la nivelul extern al rădăcinei. Diferite uleiuri eterice, acizi grași, aminoacizi, peptide, fenoli, vitamine și minerale se regăsesc în ginseng.Printe utilitățile acestuia, se numătă și beneficile pe care ginsengul le are asupra îmbunătățirii cognitive, antrenând procesele cognitive, în special gândirea, puterea de concentrare și timpul de reacție. Ginsengul contribuie la ridicarea rezilenței pentru a putea face față situaților de stres. Ameliorează stările de oboseală și siptomele de epuizare și are efecte benefice împotriva amotivației. Așa cum se poate de duce, ginsengul este un adevărat booster pentru activitatea neuronală.
4. Aloe vera- planta frumuseții
Aloe vera, o plantă ce este un adevărat remediu natural pentru sănătatea dumneavoastră. Crește și se găsește cu precădere în zonele cu un climat arid și cald. Ea poate crește în asemenea zone datorită capacității ei mari de a menține apa. Conține multe și importante enzime, aminoacizi, vitamine, substanțe minerale și substanța activă acemanan. Această substanță activă este baza care permite legarea celulelor din diferite tiprui de țesuturi, precum din piele, tendoane, dar și a vaselor de sânge. Aloe vera are efect revigorant, calmant, antiseptic, astfel încât poate fi folosită pentru tratarea arsurilor solare, afecțiuni iritante ale pielii, arsuri sau înțepături de insecte. În asemenea cazuri se utilizează gelul de aloe vera care este obținut din frunzele plantei. Vă oferim un pont: planta de aloe vera se poate îngriji ușor în propria casă. Este important ca aceasta să fie lăsată într-un loc cald și luminos. Noi recomandăm să achiziționați specia "Barbadensis Miller", a cărei gel se pretează pentru tratarea afecțiunilor menționate mai sus.
5.Curcuma (turmericul)- rizomul de aur
Curcuma aparține aceleași familii ca și ghimbriul și provine original din spațiul asiatic. Pentru obținerea recunoscutei pudre galbene, rărdăcina de curcuma este uscată și pulverizată. Curcuma etse folosită și consumată în medicina ayurvedică. Este consumată datorită efectelor sale antinflamatoare și benefice stimularea activtății intestinale. Principala subastanța care favorizează toate acestea este curcumina, însă acesteia se mai alătură uleiurile eterice, proteinele și rășini. Curcuma este de asemenea folosită si digestiv, după mese sau împotriva balonării.