Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Sfaturi bio
La data: 2020-02-07
„Viața ar fi fără zahăr doar jumătate la fel de dulce "
Pe lângă faptul că este supraponderal și cariile dinților, zahărul este responsabil pentru o varietate de boli. Prin urmare, este cu atât mai important să acordăm atenție unei manipulări conștiente. Nu este vorba despre renunțare, ci mai degrabă despre adaptarea consumului de zahăr la stilul de viață de astăzi, ca parte a unei diete echilibrate în combinație cu exerciții fizice suficiente.
Atunci te poți trata cu ceva dulce din când în când.
Cine nu se tratează de fiecare dată cu o bucată de ciocolată sau tort, pentru a-și îndulci viața? Consumăm dulciuri ca mâncare de lux atunci când avem o dispoziție proastă, când avem nevoie de concentrare rapidă sau relaxare.
Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți oameni doresc să evite zahărul de masă din diferite motive și caută alternative cât mai naturale și fără prea multe prelucrări industriale. Spre deosebire de zahărul alb, acestea conțin minerale, oligoelemente și substanțe vegetale secundare.
Vom dori acum să vă prezentăm diferiți îndulcitori care pot fi, de asemenea, folosiți pentru prepararea mâncărurilor delicioase:
Sirop de caise
Originea și fabricația
Siropul de caise este format din caise uscate 100% și impresionează prin dulceața plăcută și nota ușoară, de obicei acră. Fructele proiectului Rapunzel Turcia sunt cultivate cu dragoste și grijă în Anatolia de Est, plină de soare.
După uscare, caisele sunt înmuiate și fierte în apă, apoi filtrate și concentrate astfel încât să se producă un sirop întunecat.
Utilizare
Siropul de caise este perfect pentru îndulcirea deserturilor. Pentru smoothie-uri, muesli și terci de mic dejun. De asemenea, poate fi folosit pentru a pregăti de minune înghețată și iaurt congelat. Sa nu uitam marinatele dulci si acre.
Caise din proiectul Rapunzel Turcia
Malatya, centrul cultivării caisului turcesc, este situat în estul Anatoliei la o altitudine de aproximativ 1000 m. Clima rece și uscată a platoului este ideală pentru caisele dulci. Arborii de caise deosebit de fructate sunt cultivate organic pe aproximativ 450 de hectare.
Sirop de curmale
Originea și fabricația
Se spune că siropul de date a fost un îndulcitor important în Orientul Apropiat antic. Pentru a face acest lucru, datele sunt gâfâite, înmuiate în apă și fierte. ulterior
acestea sunt filtrate și concentrate astfel încât să se producă un sirop întunecat.
Utilizare
Excelent pentru îndulcirea ceaiului, smoothie-urile și alte băuturi. Minunat pentru coacere, pentru deserturi, peste iaurt și muesli, dar și pentru marinate dulci și acre, mâncăruri orientale sau opțiuni de mic dejun Ayurvedic.
Dulceața siropului de dată este mai puternică decât cea a zahărului de masă. Prin urmare, siropul de dată poate fi dozat mai prudent.
Are, de asemenea, un gust tipic, specific melasei și aduce arome noi, fructate, în mâncărurile tale.
MÂNĂ ÎN MÂNĂ cu CCF
Uzina de procesare CCF angajează aproape exclusiv femei. Angajații sunt permanenți și au securitate socială. Există o cantină separată și îngrijiri medicale gratuite pentru toți angajații.
Melasă de trestie de zahăr
Originea și fabricația
Melasa este un sirop vâscos de culoare maro închis, care este un produs secundar valoros al producției de zahăr. Pentru producerea zahărului din trestie, sucul de trestie de zahăr este îngroșat și se adaugă cristale de zahăr. Zaharul cristalizat este separat folosind o centrifugă. Ceea ce rămâne este melasa valoroasă.
Bastonul de zahăr pentru melasa Rapunzel provine din cultivarea organică controlată în Paraguay.
Utilizare
Excelent pentru mâncăruri tari, cum ar fi turtă, produse de patiserie integrală, sosuri și marinate. De asemenea, ideal pentru cereale, dizolvate în lapte fierbinte sau cu sos de mere.
Specialul
Melasa din trestie de zahăr conține numeroase minerale, oligoelemente și aminoacizi. Datorită conținutului ridicat de zahăr (aproximativ 21% zahăr invers și 33% zaharoză), melasa este o sursă excelentă de energie. Conținutul ridicat de fier, magneziu și potasiu îl face ideal pentru sportivi.
Melasa a fost folosită în naturopatie de secole și este cunoscută și sub numele de „miracolul negru”. Are un gust foarte puternic. Melasa are un gust rău, cu un indiciu de delicios.
Sirop de arțar
Originea și fabricația
În funcție de grad, seva dulce din arțar are un gust blând (gradul A) sau un gust mai puternic (gradul C). Are o notă fină, dulce de caramel. Siropul de artar Rapunzel provine din pădurile de arțar canadian din apropierea Quebecului.
Un arbore de arțar trebuie să aibă cel puțin 40 de ani înainte de a alunga puțul de arțar pentru prima dată. Arborele donează doar atâta seva cât poate cheltui. Pentru a obține 1 litru de sirop de arțar, sunt necesari aproximativ 40 - 45 litri de suc de arțar.
Utilizare
Fie pentru clătite, napolitane și prăjituri, în cereale, pentru îndulcirea ceaiului și a băuturilor reci, peste iaurt și vanilie sau înghețată de nuci: siropul de arțar poate fi utilizat într-o varietate de moduri. Aroma sa deosebită oferă chiar pansamente pentru salată, supe și preparate vegetale picante care sunt anumite lucruri.
Specialul
În funcție de momentul recoltării, siropul de arțar poate fi împărțit în diferite niveluri de calitate. Cu cât timpul de recoltare este mai devreme, cu atât culoarea este mai deschisă, cu atât calitatea este mai fină și mai blândă.
Zahăr de trestie integral Rapadura
Originea și fabricația
Zahărul integral din trestie de Rapadura este obținut din sucul pur din trestia de zahăr. Acesta este presat, sucul îngroșat ușor, uscat și măcinat. Zahărul integral din trestie nu este rafinat, iar componentele naturale și mineralele valoroase ale trestiei de zahăr sunt păstrate în mare parte. Producția tradițională și gustul plăcut de caramel sunt caracteristice zahărului din trestie integral.
Acesta este comerț echitabil și provine de la partenerii Rapunzel HAND IN HAND din Brazilia, Paraguay și Costa Rica.
Utilizare
Zahărul integral din trestie Rapadura, cu aroma fină, este potrivit pentru băuturile, deserturile și produsele de patiserie. Produsele de panificație obțin o notă aromatică. Gustul rapadurii și alunelor se completează deosebit de bine.
Partenerul HAND IN HAND PLANETA VERDE în Brazilia
Rapunzel Rapadura cumpără zahăr integral din trestie de la Planeta Verde, o plantație 100% ecologică și fabrică de zahăr din Brazilia, din 1989.
Sensul MÂNII ÎN MÂNĂ
Toți angajații propriei fabrici de zahăr sunt angajați permanent și primesc un venit stabil care depășește salariul minim brazilian.
Angajații beneficiază de îngrijiri medicale gratuite și de finanțarea cursurilor de pregătire și educație ulterioară.
Zahăr din trestie Cristallino
Originea și fabricația
Zaharul din trestie cristalina are un gust placut, destul de neutru. Se obține din sucul pur de trestie de zahăr. În comparație cu zahărul din trestie, zahărul din trestie este apoi amestecat cu cristale de zahăr. Zaharul cristalizat este separat de melasa încă prezentă. Întrucât acest proces este realizat o dată, o parte din melasă rămâne în produs, ceea ce conferă zahărului din trestie culoarea sa ușor aurie.
Utilizare
Datorită gustului său neutru, zahărul din trestie Cristallino poate fi folosit pentru băuturi îndulcitoare, pentru produse coapte, pansamente pentru salate, preparate picante și multe altele.
MAND IN MÂNĂ partener MANDUVIRÁ în Paraguay
Rapunzel achiziționează zahăr din trestie Cristallino, tranzacționat în mod echitabil, de la cooperativa Manduvirá din Paraguay din 2011. Este singura cooperativă din Paraguay care crește trestia de zahăr organic și o prelucrează și o exportă ea însăși.
Importanța MĂRII ÎN MÂNĂ pentru fermieri
Cultivarea, prelucrarea și exportul sunt în mâinile micilor fermieri. Cooperativa beneficiază de Rapunzel ca partener prin relații comerciale sigure și pe termen lung. Bonusul HAND IN HAND este utilizat atât pentru finanțarea echipamentelor de mașini, cât și a beneficiilor sociale. În plus, prima pentru educația continuă
a familiilor.