Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Siropurile bio de la hollinger

Siropurile bio de la hollinger

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-05-03

Niciunei bucătării nu ar trebui să ii lipsească siropul versatil de flori de soc. Siropul de flori de soc poate fi folosit pentru a rafina mâncăruri și băuturi dulci, precum și mâncăruri sărate.

În calendar, toamna începe întotdeauna pe 22 sau 23 septembrie, odată cu echinocțiul. La această dată este lumină în timpul zilei pentru aceeași perioadă de timp cât este întuneric noaptea. Cu toate acestea, în "calendarul fenologic", toamna începe de obicei puțin mai devreme. Acest lucru se datorează faptului că, așa cum sugerează și numele său, face ca începutul anotimpurilor să depindă de apariția unor fenomene naturale. Pe lângă comportamentul animalelor (de exemplu, hibernarea), acesta se bazează în principal pe stadiul de dezvoltare al așa-numitelor "plante indicatoare". Plantele indicatoare sunt specii de plante care permit să se tragă concluzii despre evoluțiile din natură. Botaniștii pot spune numai din prezența anumitor plante dacă solul este foarte bun, bun, rău sau foarte neglijat. Urzicile, de exemplu, cresc în solurile forestiere bogate în humus, trifoiul alb sugerează un sol sărac în nutrienți, iar margaretele sugerează un sol acid. Plantele indicatoare permit iubitorilor de natură să recunoască un anotimp care se apropie prin gradul de înflorire a anumitor plante. Socul negru este o plantă indicatoare deosebit de bună, deoarece este una dintre cele mai răspândite specii de arbuști din Europa Centrală. Complet independent de calendarul gregorian utilizat în prezent, începutul coacerii fructelor de soc a fost considerat de mii de ani un semn sigur al începutului toamnei.



În Elveția, socul negru (Sambucus nigra) este cunoscut și sub numele de "Holder". În Bavaria și Austria este adesea numit "Holler", iar în nordul Germaniei este cunoscut sub numele de "liliac negru". Numele de soc negru este probabil derivat de la zeița germanică Frigg. Zeița protectoare a casei și a căminului purta și epitetul "Holle" (cea binevoitoare). Iar socul era considerat o plantă care îi era consacrată mai presus de toate. Spre deosebire de alți zei germanici, Frigg nu a fost cu adevărat uitată în Evul Mediu. Ca Frau Holle, ea a rămas parte a credinței populare în multe locuri până în secolul al XVIII-lea. Acest lucru a avut un efect și asupra arbustului de soc. Aproape niciun fermier nu îndrăznea să taie tufișurile de soc, pentru că făcând acest lucru putea atrage mânia lui Frau Holle. Chiar și în antichitate, socul era asociat cu ființe magice. Celții credeau că zânele trăiau în ramurile sale. Grecii și romanii îl vedeau, de asemenea, ca pe o locuință a spiritelor bune. Din acest motiv, ei plantau tufe de soc și încercau să prezică abundența recoltei viitoare pe baza florilor. La sfârșitul Evului Mediu, însă, a apărut ideea că vrăjitoarele se puteau transforma în tufe de soc. Prin urmare, nu era permisă sculptarea de linguri, mături sau alte ustensile din lemnul acestora.

Cu toate acestea, tufa de soc era deja mai mult decât un simplu loc de locuit pentru creaturi mistice în antichitate. Socul a fost o importantă plantă medicinală timp de mii de ani. Chiar și medicul grec Hipocrate aprecia puterea diaforetică a florilor sale. Iar faimosul medic popular bavarez Max Höfler a numit-o cândva "cutia de medicamente vie a fiecărui fermier". De fapt, în medicina populară există puține alte plante medicinale la fel de versatile ca socul. De asemenea, socul s-a dovedit a fi, cu mult timp în urmă, un adevărat atotcuprinzător în bucătărie. Toamna puteți culege fructele de soc negru, dar nu trebuie consumate crude. Ele devin digerabile doar atunci când sunt încălzite. De obicei sunt transformate în suc, care este folosit ulterior pentru a face punci, jeleu sau sirop. Umbele de flori albe, care se recoltează primăvara, sunt considerate o delicatesă în multe locuri. Sunt excelente pentru jeleu, limonadă, înghețată și, bineînțeles, pentru celebrul sirop.
Versatilul sirop de flori de soc bio nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie. Siropul de flori de soc poate fi folosit pentru a rafina mâncăruri și băuturi dulci, precum și mâncăruri sărate. Oricine dorește să cunoască sucul gros și gustos ar trebui să încerce siropul de flori de soc bio de la Höllinger. Este perfect pentru cocktailuri și alte băuturi picante de vară, cum ar fi popularul "Hugo". Dar și panna cotta, prăjiturile cu cremă proaspătă și numeroase alte deserturi beneficiază de dulceața sa minunată. Siropul organic dulce-fructat de zmeură se potrivește de minune în cocktailuri, budinci sau înghețată de casă.

Aveți chef de ceva special? Siropul bio Höllinger cu flori de lavandă completează gustul floral răcoritor cu o notă plăcută de lămâie. Amestecat cu vin spumant sau șampanie, rezultatul este un deliciu excepțional de picant. Siropul organic de coacăze și lămâie combină aroma fructată a coacăzelor cu gustul răcoritor al lămâilor. Cu Siropul Organic Lemongrass Rosemary, oferiți cocktailurilor o nuanță surprinzător de picantă. Nota proaspătă de iarbă de lămâie rotunjește cu pricepere gustul. Ideal pentru o recepție specială cu șampanie sau pentru a deschide seara. Cu delicioasele rețete de sirop organic de la compania austriacă Höllinger, aduceți gustul deplin al naturii direct în pahar.

Promoții produse bio

-35%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

Ceai Purity bio Higher Living, 25g

20.8019.76 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 3 voturi

Unt de cacao natural bio Rapunzel, 250g

52.2647.03 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-20%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 3 voturi

Hrisca Demeter bio Spielberger, 500g

26.3623.72 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008