Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2024-06-18
Grătarul este mereu ceva deosebit. În seriile de vară este o adevărată bucurie să poți pune pe grătar diferite ingrediente precum legume, cârnăciori sau alte delicii. Fără îndoială grătarul poate fi definit ca o știință în sine. Se cunosc cel puțin două tabere a iubitorilor de grătare: cei care preferă grătarul tradițional pe lemne și tabăra celor care folosesc un grătar modern pe gaz. Pe lângă cele două tipologii de amatori de grătar, se mai regăsesc bineînțeles și cei care preferă grătarul electric. Chiar dacă nu are același farmec, grătarul electric permite pregătirea mai rapidă a preparatelor.
Toate tipurile de grătar au avantajele lor proprii. Cei care preferă grătarul clasic, pe cărbuni, iubesc aroma intensă afumată a cărnii, dar și bucuria de a găti la foc. Cu toate acestea, perioada până când cărbunii ajung la temparatura ideală poate să fie una destul de mare, mai ales pentru cei cu stomacul gol și foame mare. Tocmai de aceea, grătarul pe gaz pare să fie o alternativă mult mai bună.
Odată ce grătarul a fost pornit, se ajunge repede la punctul de temperatură dorit, temperatură ce rămâne suficient de ridicată pentru o lungă perioadă de timp. Capacul robust permite o distribuție uniformă a căldurii, spre desoebire de cel pe cărubne, astfel încât preparatul este gata mult mai repde. Grătarul pe gaz este ideal, mai ales pentru pregătirea cărnii de vită.
În statele federale sudice ale SUA grătarele afumate sunt la mare căutare. De cele mai mule ori, focul este aprins direct cu lemne care au fost udate înainte, pentru ca acestea să ardă mai greu. În functie de tipul de lemn folosit, carnea va avea o aromă tipică. De exemplu, lemnul de fag și cel de stejar oferă cărnii o aromă mai intensă, decât lemnul de hickory care oferă cărnii o notă adevărată de afumat. Procedura de afumare durează mai multe ore, aceasta are loc la o temparatură scăzută, în vapori de apă. Însă răbdarea și așteptarea se merită, căci carnea iese delicată și gustoasă.