Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2025-03-11
Vă întrebați cum se asigură echipa Bauckhof că toate produsele, a căror ambalaje au eticheta ”fără gluten” chiar nu conțin gluten ? Răspunsul constă într-o serie de controale exigente și extinse. În laboratorul nostru aceste teste sunt efectuate de către colega noastră Brita și echipa sa. Testarea este una dublă, deaorece verificările se fac atât asupra materii prime, cât și asupra produsului final, după finalizarea procesului de ambalare. Printre tipurile de materie primă pe care o testăm se regăsesc porumbul, ovăzul sau hrișca. Acestea sunt prelucrate mai departe, doar dacă testele pentru prezența glutenului sunt negative. Când putem considera că un produs nu conține gluten ? Valoarea pentru conținutul de gluten trebuie să fie de maxim 20 ppm ( părți per milion). Dacă se întâmplă să fie detectat gluten, întregul lanț de procesare este blocat.
Materia primă care conține gluten este folosită de exemplu pentru obținerea altor produse, ori la hrana pentru animale. Pentru că în mod normal orice produs fără gluten este testat de două ori, după ce produsul este ambalat, acesta este trimis din nou în laborator pentru a putea să fim siguri că produsele noastre speciale nu conțin gluten sau nu au fost contaminate pe parcurusl lanțului logistic. Fiecare lot este controlat, însă înainte proba este măcinată fin, deoarece cu cât particulele sunt mai fine, cu atât afinitatea testului pentru gluten este mai mare.
Ce se întâmplă dacă proba analizată iese pozitivă ? Se continuă testarea cu fiecare probă din lotul corespunzător. Scopul este de a exclude orice incertitudine și a elimina orice pericol. Testarea unei probe durează aproximativ 6 ore, iar într-o zi laboratorul nostru analizează aproximativ 25 de probe. Validitatea rezultatelor este condiționată și asigurată de exeperiența coelgelor noastre, adunată în ani de zile. Experiența își spune cuvântul, căci prin munca lor atentă calitatea produselor noastre, fără gluten care ajung pe masa dumneavoastră este garantată.