Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2025-04-22
Obținerea păstăilor de vanilie
Florile de vanilie sunt polenizate cu multă atenție și aproximativ după 8 luni culese ca să ajungă gradul complet de maturare. Nu doar polenizarea necesită multă dăruire, ci si prelucrarea ulterioară a păstilor de vanilie presupune același grad de implicare pentru un nivel definitoriu al calității. Doar prin prelucrarea ulterioară individuală, păstăile de vanilie pot să atingă nivelul optim de producere a substanțelor active fine și să-și dezvolte acel caracter complex și intensiv de arome care este dat de peste 400 de subastanțe diferite.
În cadrul prelucrării ulterioare, păstile de vanilie dunt scufundate în apă fierbinte, la o temperatură de 65 de grade Celsiuis, timp de 5-6 minute. Mai departe sunt lăsate să se odihnească, timp de 24-48 de ore, păstăile fiind înșirate pe niste pături. Această etapă este cunoscută sub numele de sweating (transpirație). În acest timp culoarea păstăilor se schimbă ușor de la verde la maro, schimbarea culorii marcând începutul procesului de fermentație. Urmează mai multe procese prin care păstaia este uscată cu grijp, masa acesteia înjumătățindu-se. La căldura soarelui tropical durează aproximativ 2 luni, iar la umbra perioada se prelungește până la 4 săptămâni. Până când păstaia de vanilie se coce și își dezvoltă aroma inconfundabilă, trece o perioadă de 4-6 luni.