Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Jasberry

Neil și Palmmy au fost studenți MBA în 2011, când au aflat că fermierii thailandezi au fost printre cei mai săraci din lume, câștigând doar 0,40 USD/zi, ca urmare a producției slabe, a creșterii costurilor și a sistemelor agricole ineficiente. Această problemă afectează 17 milioane de fermieri doar în Thailanda și se înrăutățește, deoarece datoriile fermierilor s-au triplat în ultimul deceniu, ducând la o multitudine de probleme sociale.

Dorind să creeze o soluție durabilă, scalabilă și ireversibilă la o astfel de problemă, au înființat Siam Organic, o întreprindere socială care rezolvă problema sărăciei agricultorilor prin produse ecologice inovatoare, cu apel global, începând cu orez Jasberry®. Începând cu doar 25 de fermieri în primul an, Siam Organic lucrează acum cu peste 2.500 de fermieri, ajutându-i să iasă din sărăcie, un boabe la un moment dat.

 

 

Iată cum îi ajută Siam Organic pe fermierii pas cu pas:

 

1. Semințe organice de înaltă calitate

La începutul fiecărui sezon, Siam Organic oferă rețelei noastre de fermieri de dimensiuni mici semințe de orez Jasberry non-OMG de înaltă calitate pentru a le planta. Semințele mai bune înseamnă un randament mai mare pentru fermierii noștri și orezul cel mai hrănitor și delicios pentru dumneavoastră.

 

 

 

2. Pregătirea câmpului

Încălzirea globală determină schimbările anotimpurilor ploioase și devin tot mai imprevizibile, ceea ce îngreunează fermierii să stabilească momentul potrivit pentru a planta în fiecare an. Siam Organic se consultă cu experții meteorologici și îi sfătuiește pe fermierii noștri în momentul în care se așteaptă ca anotimpurile ploioase să înceapă. Ajutând fermierii să planteze la momentul potrivit obțin randamente mai mari. Printr-un parteneriat de microfinanțare cu Kiva acordăm împrumuturi fermierilor noștri pentru achiziționarea de îngrășăminte organice pentru a imbunatatii productia. Când vine timpul să plantăm, fermierii noștri se ajută unii pe alții să-și pregătească câmpurile - plantarea orezului este o muncă grea, dar mult mai ușoară atunci când faci echipă cu vecinii!

 

3. Maturarea orezului

Orezul de mure este plantat o dată pe an și durează șase luni pentru a crește. Siam Organic oferă tuturor fermierilor noștri pregătire cu privire la metodele de agricultură ecologică, astfel încât să poată îndeplini standardele internaționale de certificare ecologică. În timpul sezonului de creștere, fermierii folosesc cele mai bune practici de agricultură ecologică pentru a-și proteja culturile de dăunători și boli. Agricultorii noștri nu folosesc niciodată substanțe chimice dăunătoare sau pesticide pe orezul pe care îl cultivă.

 

4. Recoltare
După un lung sezon de creștere, fermierii noștri recolteaza câmpurile în totalitate cu mâna. Acest proces intensiv în muncă asigură recoltarea numai a orezului de cea mai înaltă calitate. Recoltarea manuală elimină, de asemenea, impactul negativ asupra mediului la recoltarea cu utilaje. Solicităm fermierilor noștri să păstreze cel puțin 25% din recoltele pentru consumul casnic și garantăm achiziționarea restului.

 

 

5. Măcinare si depozitare orez bio
Agricultorii își aduc recoltele la una din cooperativele noastre de morărit. Siam Organic plătește fermierilor cu până la 200% mai mult pentru recoltele de orez BIO Jasberry decât ar primi altfel dacă ar crește în schimb orez convențional. Cooperativele produc și depozitează orezul Jasberry până când este gata de a fi expediat clienților noștri.

 

6. Ambalare și distribuție
Orezul Jasberry este ambalat și distribuit la nivel internațional, permițând Siam Organic să conecteze peste 2.500 de fermieri de dimensiuni mici din Thailanda rurală cu piețe din întreaga lume. Siam Organic este mândru de fermierii harnici pe care îi servim și suntem bucuroși să împărtășim orezul lor sănătos și delicios cu tine!

 

Premii si recunostinte