Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Lebensbaum

Descriere Lebensbaum bio, producator certificat de peste 40 de ani!

lebensbaum bio biogama

Ceaiul, cafeaua si condimentele Lebensbaum provin 100% din agricultura ecologica

Suntem convinsi ca aceasta forma sofisticata de agricultura este o conditie necesara pentru alimente naturale de inalta calitate. Dar este vorba de mai mult decat atat: cu fiecare produs vandut, numarul campurilor crescute organic creste. Promovam astfel o forma de agricultura care intelege cum sa ne pastram resursele naturale in timp ce producem produse alimentare de o calitate exceptionala.

cafea bio lebensbaum

Cumparam la locul de origine, deoarece calitatea are radacini si vrem sa insotim crearea produselor noastre de la bun inceput. Consideram relatiile cu furnizorii ca parteneriate bazate pe calitate pe termen lung. Impreuna modelam intregul lant valoric din camp, prin procesarea in unitatea noastra de productie, pana la produsul finit gata de vanzare. Managementul de afaceri inteles in acest fel creeaza valoare de durata si este benefic pentru toti cei implicati. Lasand toata modestia deoparte, ne place sa o numim economia alimentara a viitorului.

 

Pentru natura si omenire

O companie nu valoreaza orice decat daca tine minte natura si serveste oamenilor. De la fondarea companiei ne-au inspirat ideea de „natura si oameni” si este corect ca acest lucru sa fie reflectat in sigla companiei noastre.

cafea bio biogama

In zilele noastre, acest lucru tinde sa fie numit o abordare durabila - un mod foarte vag de a o spune. O centrala cu carbune poate fi denumita sustenabila doar datorita panourilor solare care impodobesc acoperisul sediului companiei. „Faruri verzi”, in masura in care ochiul poate vedea. Dar credem ca sustenabilitatea ar trebui sa faca parte din activitatile de baza. De aceea, folosim doar materii prime produse ecologic. Ne facem banii cu produse 100% bio.

Ca si in cazul unei picturi impresioniste, multe alte detalii se completeaza reciproc, formand un intreg. Fiecare element individual poate sa nu para deosebit de spectaculos, dar beneficiile pentru natura si oameni sunt evidente dintr-o perspectiva de ansamblu.

 

Lucram numai cu ingrediente 100% organice

Alimentele produse organic sunt printre cele mai strict controlate produse alimentare. Acestea sunt marcate cu eticheta alimentara ecologica certificata UE.
„[…] In termeni chimico-analitici, produsele organice prezinta frecvent si demonstrabil caracteristici de calitate mai bune decat produsele conventionale. In cateva cazuri, acestea se lauda cu caracteristici la fel de bune si numai in cazuri rare caracteristici de calitate mai slaba decat produsele conventionale ”, noteaza Ministerul Federal German al Alimentatiei si Agriculturii (BMEL) pe site-ul sau web. Continua: „Deoarece utilizarea de ingrasaminte chimice si sintetice si pesticide in productia ecologica este interzisa, nu exista aproape reziduuri ale acestor substante in produsele organice. Acest lucru este confirmat in mod repetat de investigatiile efectuate in cadrul inspectiilor alimentare oficiale. "

Materiile prime utilizate de noi sunt, fara exceptie, cultivate dupa principiile agriculturii ecologice. Rezultatul este ca oamenii care ne furnizeaza cred si fac comert cu cicluri naturale. Practic nu exista deseuri; totul serveste o fertilitate reinnoita. Obiectivul acestui tip de agricultura informat este solul sanatos, bogat in nutrienti.

ceai bio lebensbaum

 

Oricine isi cultiva solul astfel nu are nevoie de „ajutor” extern sub forma de ingrasaminte chimice si pesticide.

Avantajele care rezulta pentru natura si omenire sunt de o calitate durabila si larga: alimente de inalta calitate, biodiversitate pe campuri si pajisti, pierderi minimizate de azot, capturarea CO2 prin cresterea solului - doar pentru a numi cateva. Oricine va duce durabilitatea la concluziile sale logice va ajunge neaparat la principiile agriculturii ecologice si a industriei alimentare ecologice.

 

100% ORGANIC
In opinia noastra, cea mai buna calitate organica nu permite compromisuri. Prin urmare, ingredientele brute cu care lucram sunt 100% organice, in majoritatea cazurilor cultivate in conformitate cu ghidurile ecologice ale asociatiilor de cultivatori precum Demeter, Naturland si Bioland. Agricultura ecologica nu foloseste pesticide sau ingrasaminte chimice sau sintetice. In schimb, stimuleaza vitalitatea plantelor. Solurile sanatoase, in special locatiile inalte sau arborii protectori de umbra sunt conditii prealabile pentru calitatea ingredientelor noastre organice prime si protejeaza ecosistemele locale.

condimente bio lebansbaum

 

FARA FLORI
Incepand cu 1979, la Lebensbaum principiul puritatii se aplica: fara arome adaugate, fara potentatori de aroma si fara aditivi. Dimpotriva: scopul nostru este sa pastram calitatea alegerii ingredientelor prime usor cultivate printr-o prelucrare atenta si sa le rafinam folosind retete bine puse la punct.

FARA GMO-uri
Ne opunem riguros ingineriei genetice. Constituie o interventie ireversibila a omului in ciclurile naturale si pune in pericol biodiversitatea. Ingineria genetica submineaza, de asemenea, structurile agricole stabilite si face ca multi fermieri sa depinda economic de companiile individuale. Acest lucru nu este compatibil cu valorile noastre.

calitate bio lebensbaum

 

CONTROLURI DE CALITATE STRICTA
Transparenta completa a lantului de aprovizionare, de la camp la produs finit, constituie baza muncii noastre de calitate. Cerintele pe care le facem furnizorilor nostri depasesc cerintele legale. Ca parte a procesului nostru de management al calitatii certificat IFS, produsele Lebensbaum trec printr-un program definit de verificari la fiecare pas. Toate analizele chimice si microbiologice sunt efectuate de laboratoare acreditate, binecunoscute.

lebensbaum producator cei bio

 

CLIMA PRIETENOASA
Din 2010, instalatiile noastre de productie functioneaza pe baza neutra de carbon. Incalzirea este asigurata de una dintre centralele geotermale cu cea mai mare capacitate din Niedersachsen si, in intreaga activitate, energia electrica utilizata este 100% verde. Toate cladirile companiei au o izolatie peste medie. Toate scrisorile si coletele sunt trimise de un serviciu postal neutru de carbon, iar ingredientele prime sunt transportate cu nava. Lista initiativelor ecologice este una lunga si este in continua extindere.

ceai bio lebensbaum

 

PARTENERIATE ECHITABILE
Cumparam cea mai buna calitate organica directa din sursa. Construirea de parteneriate pe termen lung este extrem de importanta pentru noi. Cultivarea culturilor in conformitate cu cerintele noastre si cu principiile agriculturii ecologice necesita expertiza si daruire. Platim preturi pentru asta, care rasplatesc in mod corespunzator munca furnizorilor nostri. Furnizorii Lebensbaum respecta liniile directoare internationale de munca si protejeaza mediul. Ca organizatie independenta, Naturland verifica acest lucru in plus fata de vizitele noastre pe site.