Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Barcute din cartofi dulci cu humus de ciocolata bio

Rețetă Barcute din cartofi dulci cu humus de ciocolata bio
Ingrediente

pentru 2 porții
Pentru humusul de ciocolată:

Topping: 1 banană coaptă sau fructe de sezon (de exemplu, afine, zmeură)

  • 2 lingura unt de arahide sau alt piure de nuci (opțional)
  • ciocolată neagră fină fină VIVANI sau VIVANI Fine Dark Couverture*.

De asemenea: 2 cartofi dulci mici (280 - 300g fiecare)


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Barcute din cartofi dulci cu humus de ciocolata bio

Bărcute din cartofi dulci cu humus de ciocolată
Este imposibil să ne imaginăm bucătăria orientală fără hummus. Aperitivul pe bază de pastă de năut este de obicei rafinat cu pastă de susan (tahini), ulei, suc de lămâie și condimente și este răspândit în multe variante. Versiunea de astăzi este complet diferită de cea originală și vine într-o formă ușor dulce și deliciosa de ciocolată. Însoțită de un cartof dulce la cuptor și cu garnituri de fructe deasupra, am creat o combinatia perfeca dar și sănătoasă. Humusul nostru de ciocolată vegană are un gust excelent ca si alternativă mai sănătoasă la crema de ciocolată.

Preparare:
Timp de lucru: 15 minute
Timp de coacere: 40 de minute
Dificultate: ușor

1. Preîncălziți cuptorul la 200°C, la foc de sus/jos. Se spală cartofii dulci, se usucă și se înțeapă cu o furculiță pe toată suprafața.
2. Puneți cartofii dulci pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de aproximativ 40 de minute, până când sunt moi la atingere.
3. Între timp, se clătește năutul cu apă și se scurge. Se amestecă într-un blender cu ciocolata rasă, siropul de arțar, untul de arahide, scorțișoara, un vârf de cuțit de sare de mare și 70 ml de apă, până se obține o cremă. Întindeți consistența humusului de ciocolată cu apă, după cum doriți.
4. Se taie cartofii dulci copți în jumătate și se umplu cu humus de ciocolată. Apoi se acoperă cu felii de banane și, opțional, se stropește cu piure de nuci. Se servește ornamentat cu fulgi de ciocolată și fructe de sezon.

 

Produse folosite în această rețetă

Naut la conserva bio Rapunzel, 400g

5.00 din 12 voturi

11.55 lei

adaugă în coș
Sirop de artar grad C cu gust intens bio Dennree, 250ml

5.00 din 4 voturi

37.73 lei

Stoc epuizat
Unt de arahide cremos bio Dennree, 350g

5.00 din 1 vot

26.99 lei

adaugă în coș
Scortisoara Ceylon macinata bio BioLotta, 40g

5.00 din 1 vot

32.81 lei

adaugă în coș

Alte rețete de deserturi bio

06.04.2024

Felii de înghețată de turtă dulce

Înmuiați curmalele în apă pentru câteva ore ca să se [...]

24.02.2024

Popcorn cu sos de cocos și vanilie

Puneți siropul de arțar și uleiul de cocos într-o tigaie pe foc mic. Când [...]

Promoții produse bio

-20%

0.00 din 0 voturi

Pasta de chili Thai bio Arche, 50g

23.7118.97 lei

adaugă în coș
-25%

5.00 din 2 voturi

-20%

5.00 din 5 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Mustar Dijon fara gluten bio Byodo, 125ml

19.1017.19 lei

adaugă în coș
-30%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

Sfaramatura de caju bio Rapunzel, 200g

41.3237.19 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008