Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Cheesecake bio pe băț

Rețetă Cheesecake bio pe băț
Pentru: 8-12 bucati
Timp: coacere 45min, total 6h

Ingrediente

Pentru o tavă elastică cu Ø 24 cm (8 - 12 bucăți)
Pentru bază:

1 vârf de cuțit sare
Pentru umplutura de cheesecake:

  • 250g cașcaval
  • 250g crema de brânză
  • 200 ml frișcă bătută
  • 3 ouă
  • 90g zahăr
  • 170g unt rece
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 140g zahăr
  • 40g făină
  • cateva picaturi aroma de vanilie bio

Pentru glazură:

2 - 3 lingurite sare de mare
De asemenea:

  • 8 - 12 bețișoare de lemn / bețișoare de înghețată
  • diverse dulciuri pentru decorare

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Cheesecake bio pe băț

Preparare reteta cheesecake bio pe băț:
Timp de coacere: 40 - 45 minute
Timp de așteptare/răcire: 5 - 6 ore
Dificultate - mediu

  1. Dacă doriți să folosiți caramel sărat pentru decorare, acesta trebuie pregătit la început, dacă este posibil. Pentru a face acest lucru, tăiați untul rece în bucăți mici.
  2. Se toarnă zahărul într-o cratiță mare și înaltă și se lasă să se caramelizeze sub supraveghere permanentă. Nu începeți să amestecați decât atunci când zahărul s-a lichefiat. După ce tot zahărul este lichid, se adaugă treptat untul și se amestecă.
  3. Acum adăugați smântâna și lăsați caramelul să fiarbă câteva minute, amestecând constant. La final, se adaugă sarea de mare.
  4. Se toarnă caramelul finit într-un borcan cu capac cu șurub (nu este necesar pentru rețetă). Se lasă să stea la temperatura camerei timp de câteva ore. Apoi se pune la frigider unde va deveni tare și se va putea întinde.
  5. Pentru prăjitură, preîncălziți cuptorul la 180 °C căldură superioară/inferioară. Se tapetează tava cu hârtie de copt.
  6. Se frământă toate ingredientele pentru baza de aluat pentru a obține o pastă. Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și se tapetează cu el forma. Trageți marginea în sus și apăsați ușor. Înțepați aluatul de câteva ori cu o furculiță și puneți forma în frigider.
  7. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură până se obține o cremă. Se toarnă pe bază și se netezește. Reduceți temperatura cuptorului la 160 °C și coaceți cheesecake-ul timp de aproximativ 40 - 45 de minute.
  8. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească în formă. Dacă umplutura s-a copt neuniform, lăsați prăjitura să se odihnească, apoi suprafața se va așeza în mare parte.
  9. Se pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi se scoate din formă și se taie în 8-12 bucăți egale.
  10. Înfigeți un bețișor de lemn / un bețișor de înghețată în fiecare bucată de tort, acoperiți cu hârtie de copt și congelați timp de 3 - 4 ore.
  11. Înainte de sfârșitul timpului de răcire, se pregătește glazura de ciocolată pentru decor. Pentru a face acest lucru, topiți cu grijă glazura de ciocolată la bain-marie. Pentru mai multă strălucire, adăugați opțional puțin ulei de nucă de cocos în ciocolată.
  12. Se toarnă ciocolata lichidă într-un recipient înalt. Scoateți caramelul sărat din frigider din timp și pregătiți toate toppingurile, deoarece acoperirea se întărește relativ repede.
  13. Acum înmuiați bucățile de tort congelate pe un băț în ciocolata lichidă, lăsați-le să se scurgă bine și puneți-le pe hârtie de copt. Se decorează imediat cu dulciuri la alegere. Dacă nu este posibil să se atașeze toate dulciurile, se lipesc cu puțină ciocolată lichidă.

Sfat: Serviți direct batoanele de cheesecake gata preparate, dar mai întâi lăsați-le să se dezghețe puțin. Alternativ, pot fi păstrate în frigider pentru câteva zile.

Produse folosite în această rețetă

-5%
Faina de spelta tip 630 bio Dennree, 1kg

5.00 din 16 voturi

16.9916.14 lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg

5.00 din 6 voturi

20.27 lei

adaugă în coș
Ciocolata cuvertura cu lapte integral bio Vivani, 200g

0.00 din 0 voturi

29.01 lei

adaugă în coș
-5%
Ulei de cocos virgin bio Rapunzel, 400g

5.00 din 11 voturi

48.6146.18 lei

adaugă în coș

Alte rețete de deserturi bio

06.04.2024

Felii de înghețată de turtă dulce

Înmuiați curmalele în apă pentru câteva ore ca să se [...]

24.02.2024

Popcorn cu sos de cocos și vanilie

Puneți siropul de arțar și uleiul de cocos într-o tigaie pe foc mic. Când [...]

Promoții produse bio

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

Covrigi cu susan bio Huober, 125g

10.669.59 lei

adaugă în coș
-40%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-30%

0.00 din 0 voturi

-15%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Cereale crocante cu capsuni bio Dennree, 375g

26.3523.72 lei

adaugă în coș
-25%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Rosii soft bio Dennree, 100g

21.3319.2 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-15%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008