Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Rețete bio

Reteta Chiftele cu vinete si legume cu dip de caju si cocos
retete feluri principale bio

Ingrediente

Pentru 4 portii:

Pentru chiftelele cu vanata si legume:

  • 250g orez bio cu bob lung natur Rapunzel
  • 1/2 lingurita sare Rapunzel
  • 2 morcovi, razuiti
  • 200g castraveti, feliati
  • 1 avocado, feliat subtire
  • 1 ridiche rosie, feliata subtire
  • 1 mana de frunze de spanac

Chiftele cu vinete si legume:
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade (caldura venind de deasupra sau de dedesubt). Cartofii dulci se taie cu un cutit ascutit de jur imprejur. Se pun apoi intr-un vas de copt si se baga in cuptorul preincalzit timp de 40-50 minute. La final, se decojesc. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie. Apoi ceapa, usturoiul, pudra de paprika, chimenul si pasta de tomate se calesc putin. Se adauga si dovlacelul si vanata si se calesc 3-5 minute si se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii dulci se zdrobesc si se amesteca impreuna cu legumele gatite pana la obtinerea unui piure. Se adauga pesmetul, patrunjelul  si semintele de in aurite amestecandu-se impreuna. Se lasa 20 de minute pentru a se racii. Se incalzeste uleiul in tigaie. Se fac 24 chiftele si se rumenesc timp de 6-8 minute la foc mediu pana capata o culoare maro-aurie.

Pentru sos caju-cocos:
Se amesteca toate ingredientele impreuna pana la obtinerea unei texturi cremoase. Se adauga sare si piper dupa gust.

Pentru bolul Poke:
Orezul se gateste dupa instructiuniile de pe ambalaj si se imparte in boluri impreuna cu chiftelele si legumele pregatite. Orna-ti sosul presarand seminte.

 

Produse folosite în această rețetă

Boia de ardei dulce bio, 70g

18.1lei

adauga in cos
Chimen macinat bio, 40g

8.95lei

adauga in cos
Pasta de tomate bio, 100g

7.26lei

adauga in cos
20%
Seminte de in zdrobite bio, 200g

7.145.71lei

adauga in cos
Orez natur cu bob lung bio, 500g

15.78lei

adauga in cos

Alte retete de feluri principale bio

31.07.2020

Cartofi bio copti wedges

Preincalziti cuptorul: căldură de sus / de jos 230 ° C (aer cald 210 ° C). Se [...]

17.07.2020

Castane bio cu piure de cartofi su fasole bio

Detalii: – timp de preparare: 75 minute – produs vegan [...]

© 2013-2021 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008