Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Clatite cu sos de ciocolata si zmeura

Rețetă Clatite cu sos de ciocolata si zmeura
Pentru: 2 persoane
Ingrediente

Pentru clătite:

Pentru sos:

  • 200 g zmeură proaspătă (sau congelată)
  • 3 linguri zahăr bio (mai puțin pentru fructe de pădure proaspete)
  • ½ pastaie de vanilie bio
  • 100 g VIVANI Fine Bitter Couverture
  • putina apă caldă
  • 1 lingurita brandy de zmeură (opțional)

Pentru decorare: zahăr pudră / zmeură proaspătă


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Clatite cu sos de ciocolata si zmeura

Rețetă de clatite bio pentru un mic dejun dulce în doi.

Astăzi vă îndulcim micul dejun cu clătite delicioase acoperite cu un sos minunat de zmeură și ciocolată. Dacă vă place foarte tare, puteți adăuga și un strop de coniac de zmeură. Preparat rapid și servit frumos cu câteva fructe proaspete, puteti prepara rapid un mic dejun irezistibil pentru persoana iubită.

Mod de preparare clatite cu sos de ciocolata si zmeura

1. Se taie în două păstaia de vanilie și se răzuiește miezul cu un cuțit.
2. Pentru a face sosul, puneți jumătate din pulpă și păstaia răzuită într-o cratiță cu zmeura, zahărul și 2-3 linguri de apă caldă. Se aduce la fierbere și se fierbe ușor timp de 5 minute.
3. Se îndepărtează păstaia de vanilie și se strecoară zmeura printr-o sită.
4. Se pune din nou piureul de zmeură în cratiță și se lasă să se topească încet în el ciocolata VIVANI pentru glazurare, care a fost ruptă în bucăți (nu se fierbe). Dacă sosul de ciocolată cu zmeură este încă foarte gros, adăugați treptat încă puțină apă caldă până când se obține consistența dorită a sosului. Se rafinează cu puțin coniac de zmeură, dacă se dorește.
5. Pentru aluatul de clătite, bateți ouăle cu untul, pulpa de vanilie rămasă și un vârf de cuțit de sare până când devine spumos. Adăugați laptele și continuați să amestecați.
6. Apoi se amestecă făina cu praful de copt, se strecoară în amestecul de ouă și se amestecă până se obține un aluat subțire.
7. Se încălzește puțin ulei sau unt într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Se pune o lingură de aluat în centrul formei, se ridică forma și se învârte pentru a distribui aluatul uniform. Coaceți timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Se fac aproximativ 6 crêpe subțiri ca aceasta.
8. Aranjați câte trei clătite pe fiecare din cele două farfurii și presărați-le cu zahăr pudră. Se ornează cu sosul de zmeură și ciocolată și câteva fructe de zmeură proaspătă.

Produse folosite în această rețetă

-10%
Faina alba de grau TIP 405 Demeter bio Spielberger, 1kg

5.00 din 5 voturi

16.4014.76 lei

adaugă în coș
-5%
Ulei de floarea soarelui pentru gatit bio Dennree, 1L

5.00 din 8 voturi

37.5035.63 lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg

5.00 din 6 voturi

20.27 lei

adaugă în coș
Pastaie Vanilie Bourbon bio Biovegan, 1buc

0.00 din 0 voturi

29.88 lei

adaugă în coș

Alte rețete de mic dejun bio

20.12.2023

Bol pentru micul dejun

Amestecați iaurtul cu siropul de arțar. Împrăștiați restul ingredientelor [...]

04.11.2023

Shakshuka bio cu brânză feta

Mod de preparare Shakshuka bio cu brânză feta Puneți măslinele prăjite [...]

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 2 voturi

-40%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

5.00 din 8 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 2 voturi

Sos de tomate Tiger bio Rapunzel, 360g

26.1324.82 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Odorizant de camera cu lamaie Sodasan, 200ml

98.3988.55 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008