Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Clătite de ciocolată bio cu compot de pere, iaurt grecesc și semințe de rodie

Rețetă Clătite de ciocolată bio cu compot de pere, iaurt grecesc și semințe de rodie
Ingrediente

Pentru aprox. 10-12 clătite mici (Ø 8 - 9 cm)

Pentru compotul de pere

Pentru aluat:

Pentru sosul de ciocolată

  • 60 g VIVANI Ciocolată neagră fină de 85 % cacao

De asemenea: ulei de nucă de cocos bio pentru prăjit în tigaie

  • 1 rodie curatata
  • 200g iaurt grecesc

adaugă ingredientele rețetei în coș

Un mic dejun cu ciocolată bio, toamna poate fi minunat pus în valoare cu ingrediente proaspete. Perele suculente direct din copac se alătură semințelor fructate ale rodiei. Ingredientele pentru clătite sunt sănătoase și chiar și ciocolata folosită, cu 75% cacao și zahăr din flori de nucă de cocos, lasă puține regrete vizavi de acest moment gurmand.

Preparare
Dificultate: ușor
01. Se decojesc perele bio, se taie în două, se îndepărtează miezul și se taie în cuburi de aproximativ 1 cm.
02. Acoperiți fundul unei cratițe cu apă cât un deget, adăugați perele și scorțișoara. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe ușor timp de aproximativ 5 minute, până când perele sunt fierte. Se amestecă între timp.
03. Puneți compotul finit deoparte și păstrați-l la cald.
04 Într-un castron, se amestecă bine făina de grâu, cacaua, praful de copt și 1 vârf de cuțit de sare.
05. Radeți grosier 20 g de ciocolată pe o răzătoare și lăsați-o deoparte.
06. Se separă ouăle. Se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul din trestie într-un castron până se omogenizează bine.
07. Bateți albușurile cu celălalt vârf de sare cu un mixer de mână, până când devin tari.
08. Se amestecă uniform băutura de migdale cu gălbenușurile de ou. Apoi se adaugă amestecul de ou și lapte la amestecul de făină și se amestecă și el uniform.
09. La final, se amestecă chipsurile de ciocolată și apoi se adaugă ușor albușurile bătute. Aluatul trebuie să aibă o consistență omogenă.
10. Prăjiți aluatul în loturi la foc mediu într-o tigaie cu puțin ulei de cocos și păstrați clătitele la cald în cuptor, la aproximativ 50 °C, până când toate sunt bine coapte, dacă este necesar.
11. Între timp, se topesc încet 60 g de ciocolată într-un bol mic la bain-marie pentru sos.
12. Se ornează clătitele finite cu iaurt grecesc, compot de pere, semințe de rodie și sos de ciocolată, după preferință.

Produse folosite în această rețetă

Scortisoara de Ceylon macinata bio Lebensbaum, 50g

0.00 din 0 voturi

18.08lei

adaugă în coș
Pudra de cacao slab degresata 20-22% bio Dennree, 150g

5.00 din 1 vot

13.89lei

adaugă în coș
Praf de copt 4x20g bio Dennree, 80g

5.00 din 1 vot

6.67lei

adaugă în coș
Ciocolata amaruie cu 85% cacao vegana bio Vivani, 100g

5.00 din 1 vot

17.11lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg

5.00 din 3 voturi

19.23lei

adaugă în coș
Bautura de migdale fara gluten si lactoza bio Allos, 1L

5.00 din 1 vot

20.56lei

adaugă în coș
Ulei de cocos virgin bio Rapunzel, 200g

0.00 din 0 voturi

25.7lei

adaugă în coș

Alte rețete de deserturi bio

02.09.2023

Cupcakes bio cu ciocolată

Gustul Autentic al Ciocolatei în Cupcakes Bio: Un Desert de [...]

30.08.2023

Înghețată bio green smoothie

Înghețată Bio Green Smoothie: Gustul Naturii într-o Cupă de Răcorire Mod [...]

Promoții produse bio

-55%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Migdale feliate bio Dennree, 100g

21.3320.26lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

Fulgi de migdale bio Rapunzel, 100g

23.9822.78lei

adaugă în coș
-25%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Gem de macese bio Zwergenwiese, 225g

19.4518.48lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 2 voturi

Nuci Pecan bio Rapunzel, 100g

33.4231.75lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-35%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2023 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008