Se amestecă mixul bolognese cu roșile pasate, cu apa și cu ierburile aromatice. Se fierb într-o oală și se pune la fiert, amestecând continuu. Se lasă pentru scurt timp să se umfle.
Topiți margarina într-o oală mică pentru sosul Bechamel. Se adaugă făina și se amestecă totul bine. Amestecați puternic cu un tel și adăugați laptele și stocul de legume. Se fierbe și se pune deoparte.
Turnați o cantitate mică de sos bolognese în tavă și se acoperă foile de lasagna. La fel se distribuie și la al doilea strat.
La cel de-al treilea strat, în loc de mixul bolognese, se toarnă jumătate din cantitatea de sos bechamel, peste foile de lasagna. Mai de parte se pun straturi de foi cu sos bolognese. Pe ultimul strat de foie de lasgana se toarnă restul de sos bechamel.
La final se presară brânza rasă. Se introduce în cuptor (180 de grade Celsius) pentru cca. 40 de minute.