Favorite

Pentru a adauga produse in lista de favorite trebuie sa fiti logat(a).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

inchide

Rețete bio

Reteta Mini tort bio cu crema de cocos si fructe de padure
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru 4 bucati:
Pentru aluat:

Pentru crema de nuca de cocos

  • 80 g nuci de caju Rapunzel (inmuiati timp de cel putin 4 ore in apa)
  • 30 g de nuca de cocos razuita Rapunzel
  • 40 g sirop de artar
  • 2 linguri (30 g) de nuca de cocos Rapunzel
  • 30 ml de apa
  • 1 lingurita suc de lamaie

Pentru crema de fructe de padure

  • 20 g nuci de caju Rapunzel (inmuiati in apa timp de cel putin 4 ore)
  • 100 g boabe mixte
  • 1 lingura de sirop de artar

Ustensile:

  • 4 inele de desert cu diametrul de 7 cm
  • 1 placa plata
  • folie pentru marginile inelelor de desert (functioneaza si fara)
  • 1 lingura mica
  • 1 blender bun cu cutit de taiere uscat

Preparare:
Asezati folia pe marginile formelor de desert si asezati-le pe o farfurie. Daca doriti puteti acoperi farfuria cu un pic de folie transparenta.

Pentru aluat:
Adaugati migdalele, nuca de cocos rasa, cacao si curmalele in blender. Continutul trebuie maruntit pana cand devine o masa uniforma, dar nu pasta. Impartiti aluatul in cele patru forme si apasati-le cu degetele umede pana la uniformizare.
Curatati mixerul.


Pentru crema de nuca de cocos:
Adaugati la blender caju-urile inmuiate, nuca de cocos rasa, sirop de artar, apa si sucul de lamaie si amestecati pana obtineti o crema. Raspanditi crema peste aluatul din forme. 

Pentru crema de fructe de padure:
Se amesteca samburii de caju, nuca de cocos rasa si siropul de artar intr-un blender pana se obtine o crema omogena. Raspanditi crema in cele patru forme. Prin atingerea repetata a suprafetei formelor indepartati bulele de aer din mini-tort. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore.

Apoi scoateti formele de desert, inlaturati folia de tort de pe margini si decorati cu menta.

Detalii:
-timp de preparare: 45 min
-timp de imbibare: 4-12 ore
-timp de racire: 3-4 ore

Produse folosite în această rețetă

Cocos ras bio, 250g

13.67lei

adauga in cos
Sfaramatura Caju bio, 200g

36.81lei

adauga in cos

Alte retete de prăjituri bio

11.09.2020

Tort bio din hrisca cu migdale

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C la căldură de sus și de jos. Separa [...]

17.05.2020

Placinta cu spanac si ciuperci

Puneți amestecul de copt într-un vas de amestecare și amestecați uscat. Se [...]