Mod de preparare Pâine prăjită pufoasă
Preparare:
- Se amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul. Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 10 minute, până când drojdia se activează.
- Între timp, puneți celelalte ingrediente - cu excepția uleiului - într-un bol. Adăugați apa cu drojdie și amestecați totul pentru a forma un aluat omogen. Aluatul nu este frământat, ci are consistenta unui burete ferm.
- Acum ungeți ușor forma de copt și turnați aluatul. Ungeți cu grijă suprafața cu uleiul rămas. Acoperiți forma cu o folie de aluminiu și lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de 15 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 210°C căldură superioară/inferioară. Coaceți pâinea timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți pentru încă 30-35 de minute.
- Lăsați pâinea să se răcească complet și apoi scoateți-o din formă.
Sfat: dacă doriți varianta vegană, puteți înlocui ouăle cu un înlocuitor de ou vegan.
Pentru o formă de pâine de 25 cm.