Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Prăjitură bio de mere glazurată

Rețetă Prăjitură bio de mere glazurată
Ingrediente

 Ingrediente pentru umplutură:

  Ingrediente pentru glazură:


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Prăjitură bio de mere glazurată

Puneți toate ingredientele pentru aluat într-un castron și amestecați-le bine, până când se obține un aluat neted. Împărțiți aluatul în 3 farfurii.

Două bucăți de aluat se întinde în foi rotunde subțiri, iar a treia bucată se răsucesște și se lasă toate 3 bucățile de aluat, timp de aproximativ o oră la frigider.

Ungeți forma de copt cu unt. 

Decojiți merele, scoate mărului, tăiați-le în sferturi și ulterior în cubulețe mici. Se pun într-un castron și se amestecă cu sosul de lămâie.  Se pun într-o tigaie, la foc mic, se amestecă bine în acest timp. Lăsați merele pe foc timp de 5 minute. Se adaugă migdalele și scorțișoara. 

Într-o altă cratiță se pune la fiert sucul de mere și zahărul. Dizolvați amidonul în 50 ml de apă. Adăugați treptat amidonul peste succul din tigaie, amestecând în acest timp. Când începe să fiarbă adăugați compoziția peste mere. Amestecați toul bine și lăsați-le deoparte.

Preîncălziți cuptorul sus-/jos la o temperatură de 175 grade Celsius. 

Scoateți aluatul din frigider. Puneți primul bucată rotundă de aluat în forma de copt. Din rola de aluat se tapetează marginile formei de copt și se unește cu aluatul de pe fundul tavei. Înțepați de mai multe ori cu o furculiță.

Se pune umplutura de mere. Peste aceasta se asează al doilea cerc de aluat și se unește la margini. În a doua bucată de aluat se face cruci mici, folosind un cuțit. Introduceți tava la cuptor timp de 60 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de 15 minute, se scote cu grijă din formă și se lasă mai departe la răcit. 

Pentru a obține glazură se amestecă într-un castron zahărul pudră cu sucul de lămâie care trebuie adăugat treptat prin picurare, până când consistența începe să se îngroașe. Se distribuie pe prăjitură, se presară migdalele blanșate. După ce s-a răcit total se poate servi prăjitura.

Produse folosite în această rețetă

-5%
Faina de spelta tip 630 bio Dennree, 1kg
5.00 (25)

17.3716 5 lei

adaugă în coș
Migdale europene bio Rapunzel, 200g
5.00 (22)

40 55 lei

Stoc epuizat
-10%
Praf de copt fara gluten bio Biovegan, 3x17g
5.00 (21)

6.205 58 lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg
5.00 (10)

21 48 lei

adaugă în coș
Sare gema Rapunzel, 500g
5.00 (1)

14 8 lei

adaugă în coș
-5%
Suc de lamaie bio Samalu, 200ml
5.00 (9)

5.975 67 lei

adaugă în coș
-5%
Suc de lamaie bio Samalu, 200ml
5.00 (9)

5.975 67 lei

adaugă în coș
Migdale europene bio Rapunzel, 200g
5.00 (22)

40 55 lei

Stoc epuizat
-30%
Suc de mere bio Dennree, 1L
5.00 (3)

18.6113 03 lei

adaugă în coș
Zahar pudra bio Naturata, 125g
0.00 (0)

12 91 lei

adaugă în coș
-20%
Migdale europene blansate bio Rapunzel, 125g
5.00 (5)

32.7026 16 lei

adaugă în coș

Alte rețete de deserturi bio

Rețetă Cremă bio de ananas și cocos

08.11.2025

Cremă bio de ananas și cocos

Amestecați quark-ul cu băutura vegetală bio, cu crema de cocos, cu  vanilia și [...]

Rețetă Mousse bio de ciocolată cu apă de trandafir

15.10.2025

Mousse bio de ciocolată cu apă de trandafir

Topiți ciocoalată bio pe baie de apă. Tăiați pe jumătate bucățile de avocado, [...]

Promoții produse bio

-35%
0.00 (0)
Ceapa prajita bio Yakso, 100g

22.1414 39 lei

adaugă în coș
-5%
5.00 (2)
-5%
5.00 (2)
Caise soft bio Dennree, 200g

31.8830 29 lei

adaugă în coș
-35%
0.00 (0)
-25%
5.00 (2)
Eritritol bio Dr. GroB, 500g

70.3452 76 lei

adaugă în coș
-20%
0.00 (0)