Tarte este unul dintre numeroasele clasice din țara noastră vecină, Franța, care este o țară gurmandă. În prezent, aluatul tipic de patiserie este umplut cu o masă de ciocolată cu un conținut extrem de ridicat de cacao. O altă aromă evidențiată este un strat gros de caramel de casă cu bucăți de alune proaspăt prăjite. Adăugați deasupra o glazură crocantă de ciocolată și creația noastră este perfectă. Apropo: Rețeta este 100% vegană.
Mod de preparare: Timp de coacere: 30 minute + 25 minute de gătit Timp de așteptare/răcire: 30 de minute Dificultate: mediu
Mai întâi se pregătește aluatul pentru bază. Se frământă toate ingredientele până se obține un aluat omogen. Se acoperă și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
Pentru umplutură, se iau 2 linguri de băutură de soia și se amestecă cu făina de porumb într-un bol mic până se omogenizează. Se aduce la fierbere restul băuturii de soia cu ciocolată și crema de soia într-o cratiță mică, amestecând. Se adaugă făina de porumb și se aduce din nou la fierbere pentru scurt timp.
Acum tapetați baza formei cu aluat, lăsând o margine de aproximativ 1,5 cm înălțime. Faceți găuri în aluat cu o furculiță. Apoi se toarnă amestecul de ciocolată și se nivelează cât mai mult posibil.
Se coace în cuptorul preîncălzit, pe raftul din mijloc, la 190 °C, la foc de sus/jos, timp de aproximativ 30 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă.
Pentru stratul de caramel, mai întâi se toacă grosier alunele și se prăjesc într-o tigaie fără grăsime.
Se încălzesc zahărul și margarina într-o tigaie până când margarina se topește. Adăugați crema de soia și băutura de soia și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Se amestecă. De îndată ce amestecul se îngroașă și bulele devin mai mari (după aproximativ 20 de minute), amestecați constant pentru ca nimic să nu se ardă. Umplutura este gata atunci când se scurge groasă de pe telul de bătut / lingura de lemn și are o culoare galben-aurie.
Se ia amestecul finit de caramel de pe foc, se adaugă rapid alunele prăjite și se toarnă pe tort. Se lasă să se răcească complet.
Pentru acoperire, se topește ciocolata la bain-marie, se amestecă cu uleiul vegetal și se întinde pe tort. Se pudrează cu pudră de cacao, după cum se dorește, odată ce glazura s-a întărit.