Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Tartă de ciocolată bio cu caramel de arahide

Rețetă Tartă de ciocolată bio cu caramel de arahide
Timp: preparare 25min, coacere 30min, total 1h 25min

Ingrediente

Pentru o tavă elastică cu Ø 18 cm

Pentru bază:

Pentru umplutură:

Pentru stratul de caramel

  • 100 g zahăr
  • 40 g margarină vegană
  • 100 g crema de soia pentru gătit
  • 180 ml băutură de soia neîndulcită
  • 50 g alune neprăjite, nesărate

Pentru glazură:

  • 40 g VIVANI Fine Bitters 92 % Cacao
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • • un plic cacao de copt pentru presărat (opțional)

adaugă ingredientele rețetei în coș

... preparata din ingrediente bio pur vegetale

Tarte este unul dintre numeroasele clasice din țara noastră vecină, Franța, care este o țară gurmandă. În prezent, aluatul tipic de patiserie este umplut cu o masă de ciocolată cu un conținut extrem de ridicat de cacao. O altă aromă evidențiată este un strat gros de caramel de casă cu bucăți de alune proaspăt prăjite. Adăugați deasupra o glazură crocantă de ciocolată și creația noastră este perfectă. Apropo: Rețeta este 100% vegană.

Mod de preparare:
Timp de coacere: 30 minute + 25 minute de gătit
Timp de așteptare/răcire: 30 de minute
Dificultate: mediu

  1. Mai întâi se pregătește aluatul pentru bază. Se frământă toate ingredientele până se obține un aluat omogen. Se acoperă și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
  2. Pentru umplutură, se iau 2 linguri de băutură de soia și se amestecă cu făina de porumb într-un bol mic până se omogenizează. Se aduce la fierbere restul băuturii de soia cu ciocolată și crema de soia într-o cratiță mică, amestecând. Se adaugă făina de porumb și se aduce din nou la fierbere pentru scurt timp.
  3. Acum tapetați baza formei cu aluat, lăsând o margine de aproximativ 1,5 cm înălțime. Faceți găuri în aluat cu o furculiță. Apoi se toarnă amestecul de ciocolată și se nivelează cât mai mult posibil.
  4. Se coace în cuptorul preîncălzit, pe raftul din mijloc, la 190 °C, la foc de sus/jos, timp de aproximativ 30 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă.
  5. Pentru stratul de caramel, mai întâi se toacă grosier alunele și se prăjesc într-o tigaie fără grăsime.
  6. Se încălzesc zahărul și margarina într-o tigaie până când margarina se topește. Adăugați crema de soia și băutura de soia și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Se amestecă. De îndată ce amestecul se îngroașă și bulele devin mai mari (după aproximativ 20 de minute), amestecați constant pentru ca nimic să nu se ardă. Umplutura este gata atunci când se scurge groasă de pe telul de bătut / lingura de lemn și are o culoare galben-aurie.
  7. Se ia amestecul finit de caramel de pe foc, se adaugă rapid alunele prăjite și se toarnă pe tort. Se lasă să se răcească complet.
  8. Pentru acoperire, se topește ciocolata la bain-marie, se amestecă cu uleiul vegetal și se întinde pe tort. Se pudrează cu pudră de cacao, după cum se dorește, odată ce glazura s-a întărit.

Produse folosite în această rețetă

Faina alba de grau TIP 405 Demeter bio Spielberger, 1kg

5.00 din 1 vot

15.56lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 500g

5.00 din 1 vot

12.22lei

adaugă în coș
Pudra de cacao degresata fara lactoza bio Naturata, 125g

0.00 din 0 voturi

16.11lei

Stoc epuizat
Sare gema din Alpi Rapunzel, 500g

5.00 din 1 vot

13.16lei

adaugă în coș
-5%
Bautura de soia fara lactoza bio Dennree, 1L

5.00 din 3 voturi

8.678.24lei

adaugă în coș
Ulei pentru copt si prajit bio Rapunzel, 1L

5.00 din 1 vot

74.91lei

adaugă în coș
-10%

Alte rețete de prajituri bio

24.06.2023

Prajitura din spelta bio cu fructe de padure

Cum se prepară prajitura bio: Puneți 750 ml de lapte, zahărul vanilat și zahărul [...]

16.05.2023

Mini briose bio

Mod de preparare: mini briose Puneți într-un bol făina de hrișcă, făina de [...]

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 1 vot

Crutoane vegane bio Rapunzel, 150g

14.6313.9lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Visine fara samburi bio Rapunzel, 100g

24.4323.21lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-15%

0.00 din 0 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

-20%

5.00 din 2 voturi

Ghimbir confiat bio Dennree, 100g

12.229.78lei

adaugă în coș
-20%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2023 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008