Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Tort bio de lămâie în pahar

Rețetă Tort bio de lămâie în pahar
Pentru: 6-8 pahare
Rețetă: fără drojdie

Timp: total 40min

Ingrediente
  • 1 plic, amestec pentru tort de lămâie Bauckhof
  • 110 g unt moale + 1 lingură de unt topit
  • 2 linguri de griș bio
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură de zahăr bio pudră
  • 6-8 pahare cu pereți drepți cu capace

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Tort bio de lămâie în pahar

Pregătire:

  1. Clătiți bine borcanele cu apă caldă, apoi ștergeți-le cu un șervețel. Se ung bine cu 1 lingură de unt topit, lăsând o margine de 1 cm în partea de sus a fiecăruia. Se presară uniform și generos cu griș pentru a fi mai ușor de răsturnat ulterior.
  2. Puneți amestecul uscat pentru aluatul de prăjitură cu lămâie într-un bol. Adăugați restul de unt moale (110 g), ouăle, laptele și uleiul de lămâie și amestecați cu ajutorul unui mixer manual până când obțineți un aluat uniform, fără cocoloașe.
  3. Se pune amestecul de prăjituri cu lămâie în paharele / borcanele pregătite. Umpleți paharele / borcanele doar până la jumătate, astfel încât prăjitura să aibă suficient spațiu pentru a crește și a deveni pufoasă în timpul coacerii.
  4. Puneți paharele / borcanele fără capace în cuptorul preîncălzit la 175°C, la foc de sus/jos. Se coace timp de aproximativ 20-25 de minute, în funcție de mărimea paharelor / borcanelor folosite (se testează cu bețișoarele).
  5. La sfârșitul timpului de coacere, se înșurubează capacele pe pahare / borcane și se lasă să se răcească. A se păstra într-un loc răcoros și uscat timp de maximum 3 zile.
  6. Prăjitura poate fi servită cu lingura direct din borcan sau poate fi răsturnată înainte de servire, după ce se desprinde cu grijă de pe margine cu un cuțit. Se pudrează cu puțin zahăr pudră înainte de servire.

Sfat: prăjiturile în borcan sunt o idee de cadou excelentă, nu doar de Paște.

Produse folosite în această rețetă

-10%
Gris de spelta bio Davert, 500g

5.00 din 1 vot

20.8018.72 lei

adaugă în coș
Zahar pudra bio Naturata, 125g

0.00 din 0 voturi

12.89 lei

adaugă în coș

Alte rețete de prajituri bio

23.03.2024

Biscuiți bionella cu bezea

Mod de preparare bezea: se pune albușul într-un castron și se bate bine cu sare. [...]

09.12.2023

Prajitura bio Blondies

Mod de preparare prajitura bio Blondies Încălziți cuptorul la 180°C [...]

Promoții produse bio

-15%

5.00 din 5 voturi

Terci pentru mic dejun bio Rapunzel, 500g

34.8829.65 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

-50%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 3 voturi

Scortisoara de Ceylon bio Republica bio, 100g

25.7824.49 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

Crema de maini Neutral Lavera, 50ml

43.3741.2 lei

adaugă în coș
-15%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-20%

5.00 din 3 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-15%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 42 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008