Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Ciocolata Rapunzel este fabricată în Elveția

Ciocolata Rapunzel este fabricată în Elveția

Publicat în: Stiri din bio
La data: 2023-11-28

Când Rapunzel a lansat prima ciocolată bio din lume în anul 1987, evenimentul a fost o revoluție din punct de vedere culinar si tehnologic.

O vizită la fabrica de ciocolată elvețiană
Provocarea a constat in faptul ca, zahărul integral din trestie de zahăr este prelucrat diferit fata de zahărul alb convențional. Cu producătorul de ciocolată Maestrani, Rapunzel a avut de la început alături un partener de încredere și cu experiență, dar cel mai important, un partener deschis la idei noi.



Ciocolata vă face fericiți – procedura pas cu pas până la batonul finit
Mai întâi, Stefan Köhler împinge untul de cacao și masa de cacao sub forma de blocuri în cuptoarele de topire, unde sunt topite încet și ușor. Abia apoi pot fi prelucrate mai departe.

De la grosier la fin: mai multe etape
Acum, untul de cacao lichid și masa de cacao sunt introduse într-un mixer împreună cu alte ingrediente, cum ar fi zahărul, nucile măcinate sau laptele praf. Rețeta determină ce ingrediente se adună aici și în ce cantități. Toate ingredientele se amestecă bine și se amestecă până când amestecul este omogen. Rezultatul este o masă vâscoasă. Și aceasta este încă departe de a fi ciocolată: este încă foarte aspră la gust și la senzația olfactiva. Miroase ușor a oțet. Acest miros provine de la acidul acetic prezent în mod natural în boabele de cacao, explică Stefan.

etapa in productia bio a ciocolatei

Prelucrarea prealabilă
În etapa de prerafinare, sunt zdrobite cristalele de zahăr. Masa este apoi trimisă în etapa de rafinare fină. Rolele și morile asigură faptul că masa devine din ce în ce mai fină până când rămâne o pulbere. Dar cum se transformă această pulbere în ciocolată fină fondantă?

Găsirea temperaturii potrivite
Ultimul pas înainte ca masa de ciocolată să fie turnată în forma de baton este temperarea. Aceasta presupune încălzirea masei și apoi răcirea acesteia până la 28 °C în alte două etape. Acest control atent al temperaturii permite ciocolatei să reziste mai mult timp și îi conferă un luciu mătăsos și o rupere crocantă. În funcție de soi, în ciocolată se adaugă și alte ingrediente - de exemplu, tot ceea ce este mărunt: de la bucăți fine de ghimbir la migdale feliate și nuci întregi.

etapa in prepararea ciocolatei bio


La finalul numeroaselor etape
Odată ce a fost atinsă temperatura potrivită, ciocolata este pompată într-o mașină de dozare și apoi este turnată în formele pentru batoane. Un vibrator se asigură că nu rămân bule de aer în bară și că masa este distribuită uniform. Ciocolata lichidă se solidifică în tunelul de răcire. Acum este eliberată din matriță și ambalată. Pelicula organică reciclabilă protejează batoanele de influențele externe, cum ar fi mirosul sau umiditatea. Pentru a se asigura că ciocolata ajunge într-o singură bucată, aceasta este apoi ambalată într-o cutie de carton.

rapunzel a produs prima ciocolata bio din lune

Oamenii contează
Chiar dacă multe etape sunt preluate de mașini, oamenii sunt și rămân cel mai important factor. Fără Stefan Köhler, Niklas Sutter și ceilalți angajați, nimic nu ar funcționa aici. Experiența lor valorează greutatea lor în aur.

 

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 7 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-5%

5.00 din 4 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-50%

0.00 din 0 voturi

Granola cu ciocolata bio Allos, 300g

35.0717.54 lei

adaugă în coș
-15%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

Baton rumba cu orez bio Rapunzel, 21g

4.914.66 lei

adaugă în coș
-30%

0.00 din 0 voturi

Pesto rosso fara gluten bio Byodo, 125g

20.7414.52 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 4 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008