Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Ketchup bio evaluat ca bun de revista Stiftung Warentest

Ketchup bio evaluat ca bun de revista Stiftung Warentest

Publicat în: Produse premiate
La data: 2022-12-09

Ketchup-ul de roșii Rapunzel a fost evaluat "bun" în numărul din mai al revistei Stiftung Warentest. În total au fost testate 19 ketchup de tomate, dintre care patru au fost produse ecologice și patru cu îndulcitor.

În ceea ce privește ambalarea, calitatea chimică și microbiană, ketchup-ul de tomate Rapunzel a obținut un scor "foarte bun". Verdictul senzorial a dus la un rezultat general complex al gustului, cu o notă aromată și picantă bună.  Pentru ketchup-ul de roșii bio, Rapunzel folosește un nou soi de roșii ecologice. 

Proporții foarte diferite de roșii în ketchup
Nu este nevoie de mult pentru un ketchup bun: cel mai important ingredient este pasta de tomate. În plus, există zahăr, oțet și în funcție de rețetă, diverse condimente. Cu toate acestea, roșiile trebuie să rămână întotdeauna în prim-plan. Producătorii europeni și-au impus cerințe de calitate și prescriu cel puțin 6 la sută substanță uscată pentru tomate. Toate produsele din test respectă acest lucru. Din substanța uscată de tomate, testerii noștri au reușit, de asemenea, să tragă concluzii cu privire la conținutul de roșii. Diferențele sunt uimitoare: conținutul de roșii al ketchup-urilor din test variază de la un procent îngust de 149 de grame la 100 de mililitri de ketchup la 272 de grame.

Ketchup fără zahăr nu există
Conținutul de zahăr din test diferă, de asemenea, semnificativ: acestea variază de la 14 grame la 27 de grame de zahăr la 100 de mililitri în ketchup clasic. Patru ketchup-uri din test conțin îndulcitori, dintre care trei și zahăr. 

Un ketchup organic are cel mai bun gust
Majoritatea produselor din test au fost convingătoare în degustare. Un ketchup organic este o plăcere: are gust aromat și puternic de roșii proaspete-fructate. Unele produse, pe de altă parte, au erori senzoriale au un gust dominant oțet-acru sau au o notă plată de pastă de tomate. În total, cinci dintre cele 19 ketchup-uri au performanțe doar mediocre în test. Acest lucru se datorează, de asemenea, deficiențelor în ceea ce privește etichetarea.

Roșiile își datorează culoarea roșie datorita carotenoizilor în special licopenului. Are un efect antioxidant și este bun pentru sănătate, deoarece ne protejează celulele de așa-numiții radicali liberi. Faptul că licopenul previne boli precum cancerul nu a fost încă dovedit în mod clar. Licopenul este stabil din punct de vedere termic. Deoarece zdrobirea și încălzirea descompun celulele fructifere ale roșiilor, licopenul din ketchup sau pasta de tomate poate fi folosit chiar mai bine de organism decât de fructele crude. Pentru comparație: 100 de grame de roșii conțin aproximativ 3 miligrame de licopen, cu ketchup-urile în test, conținutul fiind cuprins între 7,4 și 21,9 miligrame la 100 de grame.

Promoții produse bio

-25%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 2 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 7 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-25%

5.00 din 9 voturi

-35%

5.00 din 6 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008