Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2024-04-16
Speranța de viață în țările din vest care sunt puternic industrializate, a crescut în ultimele decenii. Până și diferența dintre bărbați și femei a început să scadă. Pe termen scurt, se asteaptă ca speranța de viață să ajungă la 90 de ani. Dar cum și în ce fel reușesc oamenii să rămână sănătoși atât de mult? Mai multe studii intenraționale se ocupă cu această temă a longevității. Multe dintre răspunsuri se cunosc deja, însă nu sunt ușor de aplicat în viața de zi cu zi, deoarece acestea presupun un anumit nivel de disciplină: renunțarea la nicotină, activitate motrică regulată, consumul de alcool moderat, planificarea unor activități antrenante și planificarea activităților zilnice. Europenii cunsosc bine un lucru și anume că cei din țările de lângă Marea Mediterană sau cei cu o alimentație și iubitorii de bucătărie mediteraneană au cele mai mari speranțe de viață, conform studiilor longitudinale, studii ce au durat zeci de ani.
Cei mai mulți cercetători sunt astăzi siguri de un lucru: bucătăria mediteraneană are o influență pozitivă asupra calității vieții și longevității. În jurul Mării Meditaraneene se regăsesc aproximativ doua duzini de preparate tradiționale din diferite țări. Numitorul comun, din punct de vedere gastronomic, al tuturor acestor țări este tradiția bucătăriei mediteraneene. Specific zonei de coastă mediteraneene este, îm primul rând, o proporție ridicată de legume și de fructe. Pe lângă acestea, se mai adaugă cerealele integrale. Pe farfurie, în locul cărnii, ajunge peștele și în loc de sare, se condimentează cu ierburi aromatice, cum ar fii : busuiocul, oregano sau cimbrul. În locul untului din tigaie, se folosește uleiul de măsline, seminificația culturală și culinară fiind una deosebită.