Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2024-01-23
Un scurt istoric...
Într-o zi din anul 1974, lui Wilhelm Joseph și prietenilor săi le vine ideea de-a încerca să descopere o rețetă de musli în bucătăria locuinței sale. Era necesar ca preparatul să fie sănătos, fără adaos de zahăr sau alți aditivi alimentari și bineînțeles, trebuia să aibă un gust super. Astfel s-a obținut din fulgi integrali, din nuci, din hrișcă, din semințe și din stafide primul Musli de la Rapunzel-Musli Original. Deoarece lucrurile au mers atât de bine, au ajuns să încerce și alte combinații de gust în diferite cantități, până când au ajuns să folosească ”un bol foarte mare”, ci anume cada locuinței. De atunci lucrurile au evoluat foarte mult, povestea Rapunzel a început să se scrie, astfel încât cada a ajuns să fie o piesă de muzeu. Cu toate acestea, un lucru a rămas pentru noi foarte clar, până în ziua de astăzi. Tehnicile genetice, aromele artificiale și altele asemenea nu au ce să caute în pungile noastre de musli, deaorece ce provine din nautră este pur și simplu 100% perfect.
Proviniența ingredientelor bio pentru musli, fulgii integrali și pentru terciul nostru
Sursa cerealelor pentru fulgii de la Rapunzel este dată de numărul mare de agricultori din Germania care au optat pentru a dezvolta o agricultură ecologică durabilă. Pentru a obține habitate propice dezvoltării cât mai multor tipuri de cereale s-a respectat anumite reguli, precum rotația culturilor perene pe câmpuri la scară mică, prezența rândurilor de flori, a terenurilor necultivate și gardurilor vii. Fructele uscate la soare și alunele crocante provin și ele la rândul lor din proiecte proprii de agricultură ecologică ce au fost implementate, cu succes. De altfel musli a fost motivul principal care a stat la apariția proiectelor de agricultură ecologică din Turcia. Înca din 1976, Joseph Wilhelm facea drumuri periodice în Turcia, în căutarea fructelor uscate nesulfurate și a alunelor bio. Restu ingredientelor le obținem de la partenerii noștri agricultori, parteneriatele pe care le avem cu acestea durând de mai mulți ani de zile.
Testarea materilor prime bio dinainte de procesare
După ce primim materia primă, aceasta este testată amănunțit înainte de procesare. Personalul de la controlul calității de la Rapunzel sunt răspunzători și efectuează această etpă crucială, în obținerea produsului finit. Printre parametri de interes se numără aspectul vizual sau gradul de umiditate sau o altă etapă importantă este dată de controlul microbiologic. Chiar dacă rezultatele sunt cele dorite, urmează controlul extern. Alte laboratoare analizează materia de producție, pentru a ne putea valida propriile concluzii.
Ambalarea produselor bio
Muncitorii noștri pun în fulgii de cereale împreună cu celălalte ingrediente necesare în mixer, în cantitatea exactă conform rețetelor. Nucile și semințele sunt prăjite în friteuza de nuci. Datorită malaxorului putem fi siguri că va exista o distribuție egală a cantității de ingrediente. Tocmai de aceea suntem siguri că în fiecare pungă există o cantitate egală de nucii și de fructe pădure. Etapele în procesul de ambalre sunt acestea: toate ingredientele din rețetă sunt introduse în malaxor, de aici ajung într-o cuvă mare și de aici în cântarul automat multiplu, care distribuie egal cantitățile spre ambalare. Pungiile de musli sunt împachetate automat pentru livrare, pentru ca dumneavoastră să le puteți ridica din magazin.