Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Otet balsamic bio din butoaie de stejar

Otet balsamic bio din butoaie de stejar

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-11-07

Rapunzel se aprovizionează cu oțet balsamic și oțet fin de la Acetum din nordul Italiei

Struguri bio, selectați din fertila Vale a raului Po, butoaie de stejar, secole de experiență și cele mai moderne metode analitice - acestea sunt ingredientele de bază pentru balsamicul și alte specialități de oțet de la compania Acetum din Modena.
De aproximativ 20 de ani, Rapunzel se aprovizionează cu diverse specialități de oțet de la partenerul său din nordul Italiei, Acetum, inclusiv cu Aceto Balsamico di Modena I.G.P., protejat la origine - produse clasice ale bucătăriei italiene și internaționale de cea mai înaltă calitate organică. Experiența, grija și timpul de maturare rafinează mustul de struguri și oțetul de vin în specialitatea balsamică. Rapunzel obține, de asemenea, condimentele blânde Condimento Rosso și Bianco de la Acetum. Maestrul Chiara Nicoletti prelevează o mostră de balsamic pentru analiză.

maestru in otet bio

Sinteza perfectă între tradiție și modernitate
Acetum a găsit echilibrul perfect între metodele tradiționale de producție și controalele avansate de calitate pentru a produce specialități de oțet de cea mai înaltă calitate. Compania și-a început activitatea în pivnițele istorice din Motta di Cavezzo.
Aici, în fostul loc de producție a oțetului, s-au întâlnit Cesare Mazzetti și Marco Bombarda. Ambii au adus cu ei o experiență îndelungată în producția de oțet balsamic de la familiile lor și au decis să fondeze împreună compania Acetum în 1992.
Cinci ani mai târziu, Acetum produce și specialitățile sale de oțet de calitate ecologică. Balsamico de origine protejată - "aurul negru" de Modena, așa cum își numește cu afecțiune Acetum oțetul balsamic - și-a găsit în curând vânzări în întreaga lume, iar la New York a fost înființată o filială. În 2011, compania și-a extins și mai mult expertiza prin achiziționarea unei companii locale de oțet de vin.

Un cutremur violent produs în 2012 în provincia Modena a afectat, de asemenea, compania. În locul pivniței distruse din Motta di Cavezzo, Acetum a construit o clădire modernă avand rolul de muzeu, care este un centru de vizitare din 2017 și care permite cunoașterea îndeaproape a producției de specialități de oțet.

Strugurii de vin ecologic din provincia Modena stau la baza specialităților de oțet ale Acetum

Strugurii de vin ecologic din provincia Modena

Producție la cele mai înalte standarde de calitate
Clima din regiunea Modena favorizează cultivarea strugurilor de vin: blândă, caldă și precipitații suficiente pe tot parcursul anului. Cooperarea strânsă cu viticultorii ecologici din 1997 și cinci laboratoare interne garantează cea mai înaltă calitate a produselor.
Faptul că Acetum își procură materiile prime din propria regiune este programatic. Marca de calitate I.G.P. ("Indicazione Geografica Protetta") este o garanție de origine protejată din punct de vedere juridic: numai Aceto Balsamico produs în Modena sau Emilia-Romagna poate fi numit astfel. Pentru producție sunt permise șapte soiuri de struguri - pentru Rapunzel Balsamico, bineînțeles, exclusiv în calitate ecologică.
Oțetul Balsamic Rapunzel este supus aceluiași tratament atent ca și un vin: oțetul de vin și mustul de struguri sunt produse din struguri albi organici recoltați târziu, care se maturizează în balsamicul închis la culoare într-un proces lung - maturarea durează între șaizeci de zile și trei ani - în butoaie de lemn.

Aroma armonioasă, ușor picantă-acrișoară a oțetului balsamic îmbogățește bucătăria în multe feluri - fie că este vorba despre legume, pește sau carne, fructe sau chiar deserturi. Proporția de must de struguri îngroșat în oțetul balsamic determină calitatea produsului, dar și calitatea mustului de struguri în sine.

Tehnicianul de laborator Stifano Simonetta analizează fiecare lot

Casa Mazzetti găzduiește Centrul de Expertiză Acetum

Centrul de Expertiza pentru otet

Acetum oferă informații despre producția totală în "Centrul de experiență balsamică", deschis în 2017. Tot aici se află și cel mai mare butoi de lemn din lume: "Hercules", cu o capacitate de 275.000 de litri.
În plus, "Amphitheatrum", cea mai mare instalație de producție din lume pentru oțetul balsamic tradițional din Modena I.G.P., permite o incursiune în procesele de producție. Degustările și vânzările completează vizita

Promoții produse bio

-10%

5.00 din 2 voturi

Ceai negru India bio Dennree, 100g

21.3319.2 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 3 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Fulgi de porumb, fara gluten bio Davert, 250g

19.3018.34 lei

adaugă în coș
-35%

0.00 din 0 voturi

Biscuiti cu crema de afine bio Allos, 175g

24.2615.77 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 4 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-35%

0.00 din 0 voturi

Biscuiti cu crema de zmeura bio Allos, 175g

24.2615.77 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot

Sticksuri lungi cu sare bio Huober, 125g

13.8313.14 lei

adaugă în coș
-35%

5.00 din 1 vot

Spelta expandata cu miere bio Allos, 300g

38.7225.17 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

Miere martipan bio Rapunzel, 250g

52.1546.94 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008