Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Paine crocanta gustoasa si fără gluten

Paine crocanta gustoasa si fără gluten

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-03-15

Feliile organice crocante de la Blumenbrot oferă o plăcere variată și pot fi ronțăite cu orice ocazie. Se potrivesc bine cu aperitive, mese de seară, bufete sau gustări.

Pâinea este una dintre marile pasiuni ale francezilor. Iar vedeta de necontestat a pâinii franțuzești este bagheta. Cu toate acestea, vânzările celebrei pâini franțuzești sunt în scădere de ani de zile. Dar "la baguette" nu este amenințată cu dispariția. Pentru că 98% dintre francezi încă mănâncă pâine în fiecare zi - chiar dacă nu la fel de mult ca în trecut. Încă din anii 1970, în "Grand Nation" se mânca zilnic câte o baghetă pe cap de locuitor. În timpul "Belle Époque" (1884 - 1914), francezii mâncau în medie trei baghete pe zi. Pâinea albă lungă a fost de departe cel mai important aliment de bază în această perioadă. Și, cel târziu de la începutul secolului trecut, a fost considerată și o emblemă culinară a Franței. Cu toate acestea, generația tânără, în special, nu mai are poftă de atâta pâine albă pe zi.În loc de baghete, tinerii francezi se orientează din ce în ce mai mult către pizza, burgeri, kebaburi sau alte preparate internaționale. În plus, nici bagheta normală - trebuie spus, din păcate - nu mai este ceea ce era odată. Pentru a crește producția, în multe locuri se folosesc amelioratori de coacere și alți aditivi. Rezultatul poate fi ieftin, dar pentru mulți francezi este acum pur și simplu prea insipid. Tendința contrară pâinii franceze industriale se numește "tradiția baghetei". Pentru a fi numită "baghetă tradițională", aceasta trebuie să fie coaptă local și să nu conțină niciun aditiv. Doar făina, apa, drojdia și sarea sunt permise în aluat. Nimic altceva. În plus, aluatul este frământat mai mult timp și are mai mult timp să crească. Rezultatul este o baghetă aromată și deosebit de crocantă. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă pâinea națională franceză va reveni la măreția de odinioară. Pentru că, în cadrul unei alimentații mai conștiente, tot mai multe persoane din Franța înlocuiesc produsele din făină albă cu produse din făină integrală.

Este o concepție greșită foarte răspândită că în Franța există un singur tip de pâine. Brutarii francezi au avut mult timp mai mult de oferit decât pâinea franțuzească. Există, de exemplu, pâinea de campanie ("le pain de campagne"), care se coace cu făină de grâu și secară. Este o pâine clasică a fermierilor și este perfectă pentru a fi acoperită cu garnituri consistente. O pâine de secară ("le pain de seigle") este puțin mai întunecată, dar totuși clar mai ușoară decât cea germană. Pe lângă pâinea integrală, multe brutării oferă acum și pâine cu mai multe cereale ("pain aux céréales"). Acestea conțin adesea un amestec de cereale și semințe măcinate. O variantă deosebit de populară este pâinea vikingă neagră: ("le pain viking") din grâu, orz, secară, susan, mei, in și semințe de floarea-soarelui. Și apoi există o pâine care este cu adevărat complet diferită de toate cele menționate până acum.

În anul 2000, în departamentul Haute-Loire, în inima Franței, a fost creată o nouă pâine extraordinară. Spre deosebire de cele mai multe alte pâini franțuzești, aceasta nu era făcută din grâu sau secară. În schimb, făina folosită a fost 100% boabe de hrișcă. Inspirată de florile albe ale hrișcăi, a fost numită pâine cu flori ("Le Pain des Fleurs"). La producerea sa se folosește un proces special de presare, care îi conferă o textură crocantă unică. În câțiva ani, feliile crocante de pâine cu flori s-au impus ca o alternativă la pâinea crocantă și la biscuiți. Nu e de mirare că a fost în scurt timp la mare căutare în afara Franței. Astăzi, feliile de hrișcă organică fără gluten de la Blumenbrot sunt deja considerate adevărate clasice în multe piețe ecologice. Deoarece feliile de hrișcă au avut un succes atât de mare, după numai câțiva ani au fost urmate de feliile de quinoa și de castane, precum și de feliile din mai multe cereale și de ceapă. Odată cu feliile de pâine ecologică Linte verde și năut, două pâini vegetale au fost adăugate la gamă. Cu feliile de orez negru organic, Blumenbrot dovedește că plăcerea nu trebuie să fie complicată: orez negru integral și un vârf de cuțit de sare de mare - asta este tot ce trebuie.

Feliile organice crocante de la Blumenbrot oferă o plăcere variată și pot fi ronțăite cu orice ocazie. Se potrivesc bine cu aperitive, mese de seară, bufete sau gustări. Blumenbrot a creat Spécial Matin pentru un bun început de zi. Pâinea crocantă delicioasă este mai ușor de întins și reprezintă o alternativă hrănitoare la pâinea prăjită sau la rulourile de la micul dejun. Spécial Matin vine în varietăți delicioase precum hrișcă, porumb, multigrăunțe sau felii de castane. Rețetele simple, fără complicații ale feliilor crocante organice pur vegetale de la Blumenbrot oferă varietate fără gluten și plăcere pură în orice moment al zilei.

Promoții produse bio

-20%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 2 voturi

Samba stick bio Rapunzel, 22g

7.727.33 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

5.00 din 1 vot

-25%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-25%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008