Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Paste bio de la Pastificio Gino Girolomoni

Paste bio de la Pastificio Gino Girolomoni

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-09-19

Paste de la Pastificio Gino Girolomoni 100% paste italiene

În Isola del Piano, situată în mod idilic, în mijlocul unui peisaj colinar din Marches italieni, se află tradiționalul Pastificio (ital.: producție de paste), de unde provin pastele Rapunzel. Pastele din Italia și Rapunzel au aparținut împreună aproape de la începutul istoriei companiei - în 1981, pionierii bio Joseph Wilhelm și Gino Girolomoni, vizionarul și pionierul italian al agriculturii ecologice, s-au găsit reciproc - în principal datorită valorilor lor comune.Gino Girolomoni, fiul unui fermier de origine umilă, s-a angajat de timpuriu să revigoreze condițiile sociale și economice ale țării sale natale rurale. Fascinat de ruinele mănăstirii Montebello, un loc fermecat și mistic, a fondat acolo, în 1977, o cooperativă exclusiv organică. Datorită muncii sale de pionierat în domeniul ecologic, cultivarea tradițională a cerealelor în această regiune oferă și astăzi perspective pentru agricultori.

Pastificio Gino Girolomoni - Mai mult decât organic

Promovarea agriculturii ecologice și a angajamentului durabil

Cooperativa, care poartă acum numele locului în care a fost înființată, a crescut constant de-a lungul anilor datorită puterii de convingere vizionare a lui Gino. Aproximativ 200 de agricultori cultivă grâu dur organic, emmer și alte cereale. Cea mai mare parte a cerealelor este transformată în paste italiene originale. Pentru o mai mare fertilitate a solului, fermierii folosesc diverse leguminoase ca și culturi secundare. Patru ingineri agronomi îi supraveghează pe fermieri în toate aspectele legate de agricultura ecologică.

Cooperativa oferă: 

  • prețuri echitabile pentru fermieri
  • garanție pentru achiziționarea recoltelor
  • promovarea cultivării cerealelor ecologice în regiunea italiană Marche
  • standarde de calitate ridicate și îmbunătățirea constantă a cerealelor
  • inițiativă pentru grâul dur stabil la sămânță, adică reproductibil.
  • Păstrarea și cultivarea soiurilor vechi, cum ar fi Emmer și Graziella Ra

"Pentru noi, hrana nu înseamnă doar procesarea și prepararea alimentelor, ci mult mai mult. Este un dar, spiritualitate, prietenie, fraternitate, frumusețe, căldură, culoare, înțelepciune, parfum, simplitate, comunitate."

Angajamentul sustenabil al lui Gino Girolomoni merge dincolo de agricultura ecologică. Depozitul, pus în funcțiune în 2005, este realizat din lemn și construit în conformitate cu criterii ecologice. Energia necesară pentru pastificio provine în proporție de 100% din surse regenerabile, de la sisteme fotovoltaice, turbine eoliene și un sistem de încălzire cu așchii de lemn. Obiectivul: producția de paste fără emisii de CO².
Gino a murit în mod neașteptat în 2012. Între timp, cei doi fii ai săi, Giovanni și Samuele, continuă să conducă cooperativa și pastificio în spiritul său. Fiica sa, Maria, se ocupă de agroturismul din Montebello și de locanda de familie. Pentru ea, agriturismo înseamnă o vacanță în armonie cu natura. Aici, turiștii pot gusta din peisajul rural italian, pot vizita ferma educațională și pastificio și se pot delecta cu paste proaspete.
Următoarea generație: Maria, Samuele și Giovanni

Totul de la o singură sursă

Secretul pastelor Rapunzel

Unicitatea pastelor de la Gino Girolomoni: din 2019, pe lângă pastificio, Gino Girolomoni deține și propria moară de făină de ultimă generație. Cu acest pas, întreaga producție, de la cereale la paste, este la îndemâna unei singure mâini. Acest lucru creează o transparență și o trasabilitate maxime, se evită rutele lungi de transport, iar cerealele măcinate sunt procesate în stare proaspătă, fără escale lungi.

În funcție de forma matriței, se produc spaghete subțiri, spirelli răsucite, torchiette în formă de floare și multe alte varietăți. Pentru o parte din gama Rapunzel Semola se folosesc matrici speciale din bronz. Astfel, suprafața pastelor este mai aspră, iar sosul aderă mai bine la paste. Teflonul este utilizat pentru varietățile integrale. Acest lucru se datorează faptului că suprafața pastelor este oricum mai aspră din cauza tărâțelor pe care le mai conțin.
Pastele Rapunzel sunt fabricate în mod tradițional italian la Pastificio. Sunt necesare doar două ingrediente: cele mai bune cereale organice și apă pură. Într-o mașină de frământat care este izolată de aer, cele două ingrediente sunt lucrate pentru a obține un aluat neted timp de aproximativ 20 de minute. Imediat după aceea, acesta este presat prin forme și modelat cu presiune.

Procesul de uscare este crucial pentru calitatea pastelor. Acestea se usucă încet și delicat timp de până la 12 ore. Procesul delicat păstrează ingredientele valoroase din cereale, cum ar fi mineralele și vitaminele.
Prin comparație: în marile fabrici de paste făinoase, pastele sunt uscate la temperaturi înalte în câteva ore.

 

Citește și: Sonett săpun spumant cu gălbenele pentru copii 

 

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi
Piure de mere cu banane bio BauckHof, 360g

16.1815.37 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi
Fulgi de mei bio Dennree, 500g

19.1017.19 lei

adaugă în coș
-15%

5.00 din 1 vot
-5%

5.00 din 6 voturi
Pate vegetal Toskana bio Dennree, 180g

14.6513.92 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi
-10%

0.00 din 0 voturi
Ciocolata alba crocanta bio Vivani, 100g

20.8118.73 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 3 voturi
Roscove pudra bio Republica bio, 200g

19.8117.83 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008