Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Paste Byodo preparate din cereale antice

Paste Byodo preparate din cereale antice

Publicat în: Produse bio
La data: 2022-10-26

În nord-estul Italiei, la poalele Alpilor, se află Piemontul. A doua regiune ca mărime din Italia este un colț de lume încărcat de istorie. În ciuda numeroaselor sale comori culturale și a peisajelor naturale impresionante, Piemontul - cu excepția marilor lacuri - este foarte puțin dezvoltat pentru turism. Cu toate acestea, merită o vizită, în special pentru gurmanzi și iubitorii de bucătărie mediteraneană. Piemontul este un paradis pentru gurmanzi: trufe, brânzeturi, vin, carne de vită piemonteză fragedă și poate cele mai bune alune din Europa. Nu este surprinzător, așadar, că mișcarea Slow Food a început în 1986 la Bra, în Piemont. Inițial, era vorba doar de mâncare bună și de un ritm de viață relaxat. Dar oricine este preocupat de o nutriție de înaltă calitate și de o decelerare sensibilă nu poate ignora conservarea naturii, agricultura durabilă și producția tradițională de alimente.

Această intuiție este pusă în practică în nenumărate domenii în Piedmont. Aici crește o cereală foarte specială: emmer- ul. Această cereală străveche, numită și spelta de vară, a dispărut aproape complet în restul Europei. Pe vremea când romanii erau încă la conducere, emmerul era considerat "grâul Romei". De-a lungul anilor, fermierii din Piemont și-au folosit emmerul pentru a face paste minunate din spelta de vară. Ceea ce este deosebit la aceste paste este gustul fin, de nucă. Spelta de vară este mult mai potrivita pentru fabricarea pastelor decât cea normala.

Când vine vorba de paste însă, o cereală bună reprezinta doar jumătate din rezultat. Pregătirea corectă este la fel de importantă. Secretul pastelor de vară cu spelta Byodo constă în utilizarea semolinei în loc de făină. Pastele sunt, de asemenea, presate în mod tradițional prin matrițe de bronz. Acest lucru conferă pastelor o suprafață aspră și le face să absoarbă sosul deosebit de bine. Folosirea apei proaspete de izvor și uscarea lentă sunt garanții suplimentare ale calității pastelor Byodo. Byodo Summer Spelt Pasta este disponibilă în patru varietăți delicioase.

Spaghetele nu sunt doar cele mai lungi, ci și cele mai populare paste, mai ales în rândul copiilor. Spaghetele sunt aproape sinonime cu pastele. Termenul de spaghete provine, bineînțeles, din limba italiană. Spago înseamnă șnur. Spaghetele deosebit de subțiri se numesc spagettini, iar cele ceva mai groase spaghettoni. Pastele italienești tipice însă, necesită o anumită îndemânare pentru a le mânca. Savurarea spaghetelor este considerată o artă superioară atunci când vine vorba de mâncare. Italienii adevărați sunt amuzați de faptul că în Germania ai nevoie de linguri pentru a răsuci spaghetele într-o porție. Pentru italieni, este foarte clar: Non si fa! - Nu se face asta! În țara natală a pastelor, experții își înfășoară cu măiestrie spaghetele în jurul furculiței, fără ajutorul unei linguri. Așadar, este o chestiune de stil dacă nu primești o lingură la comanda de spaghete într-un restaurant din patria pastelor.

Situația este diferită în cazul lui Spirelli. În Germania, pastele în formă de spirală sunt cunoscute și sub numele de fusilli sau spirale. Ideea micului tăițel răsucit o datorăm imaginației unui copilaș de la curtea ducelui de Florența. În vara anului 1550, fiul în vârstă de 3 ani al bucătarului stătea pe podeaua bucătăriei în timp ce în sala mare avea loc un banchet și se juca cu acele de tricotat ale bunicii sale. A înfășurat cu îndemânare aluatul de paste în jurul acelor și și-a încântat tatăl cu primul spirelli din istoria omenirii. Spiralele Byodo Summer Spelt Spirals, cu răsucirile lor strânse, oferă iubitorilor de paste o adevărată experiență de sos. Deoarece sosul aderă deosebit de bine în spațiile dintre ele, mâncarea nu este doar un deliciu vizual, ci și culinar. Tăiețeii spiralati pot fi excelent copti cu brânză și, prin urmare, sunt foarte potriviti pentru gratinuri și caserole.

Macaroanele din spelta de vară Byodo se dovedesc a fi un adevărat all-rounder: În combinație cu legumele tăiate mărunt, ele rafinează orice supă; dar se potrivesc de minune și cu salatele reci și cu mâncărurile calde. Aveți copii acasă care preferă să mănânce paste fără sos? Serviți macaroanele Byodo Summer Spelt Croissant și bucurați-vă de fețele fericite. Gustul fin de nucă și mirosul delicios îi vor convinge pe fanii pastelor mari și mici.

Volanti sunt un soi de paste nu foarte cunoscute. În Italia, acestea sunt cunoscute sub numele de Dischi Volanti - farfurii zburătoare. Acestea sunt prima alegere pentru gurmanzii cu o slăbiciune pentru paste și sosuri. Datorită formei speciale a tăițeilor, sosul suplimentar se adună pe marginea tăițeilor, pentru o mai mare plăcere. Această caracteristică predestinează, de asemenea, Byodo Summer Spelt Volanti pentru salata de paste. Cel mai important ingredient pentru pastele italiene este dragostea. Iubirea pentru natură, pentru materiile prime și pentru originalitate. De aceea, veți iubi și vă veți bucura de Byodo Summer Spelt Organic Pasta. Bucurați-vă de masă.

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 15 voturi

Faina alba de grau tip 1050 bio Dennree, 1kg

10.9010.36 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 5 voturi

Crema de caju vegana bio Rapunzel, 250g

48.0345.63 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 2 voturi

Ulei de masline pentru prajit bio Byodo, 750ml

112.37106.75 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 13 voturi

Migdale europene bio Rapunzel, 200g

38.8935 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008