Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Pesto LaSelva transformă fiecare farfurie intr-o excursie

Pesto LaSelva transformă fiecare farfurie intr-o excursie

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-10-03

Descoperă Pesto LaSelva: Delicios și Autentic

Fie că este clasic, cu rucola bio și nuci de pin bio, fie că este simplu sau cu ardei iute organic și flori organice: LaSelva Pesto transformă fiecare farfurie de paste într-o mică vacanță italiană.
Plimbându-vă pe străzile înguste din Siena, aveți impresia că timpul s-a oprit. Orașul din inima Toscanei captivează inevitabil vizitatorii cu flerul său medieval. Când soarele îmbracă străzile înguste într-o lumină aurie, într-o după-amiază liniștită, o magie cu totul specială se așterne peste oraș. Ca într-un vis, te deplasezi prin labirintul de străduțe până când te regăsești brusc într-o piață mare în formă de scoică: Piazza del Campo. Aici puteți nu numai să vă minunați de dovezile impresionante ale orașului vechi istoric, ci și să vă relaxați și să vă lăsați pradă farmecului Italiei. Stând în piazza cu o ceașcă de espresso și lăsând lumea să treacă, "dolce vita" devine realitate.

De două ori pe an, însă, liniștea ia sfârșit. Atunci, piazza tremură sub copitele cailor toscani. "Palio di Siena" este o cursă de cai de tip foarte special. În această zi, cele 17 contrade din Siena își dispută rivalitățile păstrate de secole. Zece cai intră în cursă, întotdeauna cei șapte care au fost nevoiți să nu participe la ultima cursă. Ceilalți trei sunt aleși prin tragere la sorți. Hipodromul se întinde în jurul marginii exterioare a Piazzei del Campo. Farmecul cursei constă și în fatul ca mica piazzeta este foare ingusta. În special pentru cursă, mesele și scaunele care caracterizează piața dispar în zilele de cursă. În mod normal, în Piazza del Campo puteți cumpăra cele mai bune vinuri toscane, pizza italiană subțire ca o napolitană sau cele mai bune specialități de înghețată de casă.

Printre caracteristicile spectaculoase ale acestei curse se numără regulile tradiționale. De exemplu, jocheii nu numai că au voie să se blocheze între ei, dar este permisă în mod expres și folosirea bolidului in acest scop. Caii sunt călăriți fără șa. Acest lucru face ca stăpânirea circuitului îngust să fie și mai dificilă. O cursă se desfășoară de trei ori în jurul traseului și durează de obicei 100 de secunde. Câștigătorul este calul care trece primul linia de sosire - cu sau fără jocheu. Câștigătorul primește ca premiu un steag de mătase colorat, Palio. După cursă, victoria este sărbătorită cu o paradă și cu un festin la mesele bogat aranjate pe străzile Contradei victorioase.

Dar deja cu o săptămână înainte de cursă, băncile și mesele sunt instalate pe străzi. Pentru că nimic nu aduce cartierul laolaltă ca o mâncare bună. Întotdeauna la îndemână, duo-ul italian prin excelență: paste & pesto.
Pesto este un sos preparat din ierburi, nuci și ulei care se servește de obicei cu paste. Cel mai cunoscut este, cu siguranță, pesto alla genovese. Uleiul de măsline, frunzele de busuioc, nucile de pin, usturoiul și parmezanul sunt măcinate încet într-un mortar cu sare și piper. De aici și numele: Pesto provine din italiană "pestare", care înseamnă "a zdrobi". Prepararea la rece în mojar păstrează complet aroma de plante proaspete. În loc de busuioc, se poate folosi și rucola sau menta. Nucile de pin pot fi înlocuite cu nuci. Există nenumărate moduri de a prepara pesto și în Italia fiecare familie are propria rețetă - desigur, strict secretă.

Dacă doriți să faceți ceva bun pentru pastele dumneavoastră, dar nu aveți timp să vă preparați propriul pesto, LaSelva oferă multe varietăți delicioase în borcane. Fie că este clasic, cu rucola organică și nuci de pin organice, fie că este simplu sau cu ardei iute organic și flori organice: LaSelva Pesto transformă fiecare farfurie de paste într-o mică vacanță italiană. Adăugați puțin parmezan la LaSelva Pesta și pastele spun: Mille grazie! Apropo: Pesto de la LaSelva nu are un gust minunat doar pe paste, ci și pe pâine prăjită, în supe de legume și risotto-uri, ca sos pentru legume crude, cartofi și carne gătită sau în sosuri pentru salate. Buon appetito!

 

Citește și: Sonett săpun spumant cu gălbenele pentru copii 

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-15%

5.00 din 7 voturi

Maioneza cu ou bio Dennree, 250ml

16.2913.85 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 3 voturi

-10%

5.00 din 5 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-30%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 3 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008