Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Produsele bio ale morii Spielberger

Produsele bio ale morii Spielberger

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-11-14

Spielberger Mühle oferă o gamă întreagă de ingrediente de bază care nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie fără gluten. Ați observat, de asemenea, la cumpărături, că tot mai multe produse sunt etichetate "fără gluten"?

Simbolul cu spicul de porumb barat poate fi găsit astăzi pe rafturile multor supermarketuri. Dar ce înseamnă acest gluten? Cuvântul "gluten" provine din latină și înseamnă "lipici". Este, prin urmare, și un sinonim pentru proteina clei. Glutenul este compus în principal din diverse proteine care apar în cereale. Cantități deosebit de mari se găsesc în grâu, secară, orz și spelta. Strict vorbind, cerealele nu conțin încă gluten, ci "doar" componentele sale. Aceste proteine asigură grâului tânăr, de exemplu, aminoacizii de care are nevoie pentru a crește. Glutenul propriu-zis se formează doar atunci când cerealele sunt prelucrate ulterior. Acesta este un amestec de proteine, carbohidrați și alte substanțe insolubile în apă. Glutenul este, prin urmare, ceea ce rămâne după ce componentele solubile și amidonul au fost spălate dintr-un aluat.



Glutenul devine important doar atunci când cerealele sunt transformate în aluat. Fără gluten, majoritatea produselor de panificație nu ar putea fi produse. Glutenul joacă un rol decisiv în ceea ce privește proprietățile de coacere ale făinii. Acesta conferă aluatului elasticitatea sa și îl face stabil și flexibil în același timp. Acest lucru permite aerului din aluat să se extindă ulterior în timpul coacerii. Produsele de patiserie devin ușoare și aerisite. Chiflele, gogoșile, croissantele și altele asemenea își obțin forma lor tipică de aici. Cu toate acestea, glutenul se găsește, de asemenea, în multe alte alimente, cum ar fi cerealele, pizza, pastele și berea. Unele persoane nu pot tolera deloc glutenul. Aceștia au boala celiacă. Consumul de alimente care conțin gluten duce la inflamarea mucoasei intestinale. Aceștia trebuie să evite complet produsele care conțin gluten. De aceea, Societatea Germană de Celiachie (Deutsche Zöliakie Gesellschaft e.V., DZG) a creat un sigiliu special de calitate pentru produsele cu maximum 20 ppm de gluten:20 ppm este prescurtarea de la 20 părți la milion, adică 20 miligrame de gluten pe kilogram. Producătorii de alimente care afișează această siglă pe produsele lor se angajează să respecte standardele de producție și controalele necesare pentru a fi fără gluten.



Faptul că în prezent există tot mai multe alimente fără gluten nu se datorează doar numărului tot mai mare de persoane cu intoleranță la gluten. Mulți consumatori optează, de asemenea, în mod voluntar pentru o dietă fără gluten. În contextul dietelor cu conținut scăzut de gluten, produsele din grâu și făină albă sunt evitate în mod deliberat. Cei care se orientează către leguminoase și legume în locul chiflelor, pâinii, pastelor și prăjiturilor pot observa adesea în scurt timp o reducere a greutății corporale. Cu toate acestea, dieta cu conținut scăzut de gluten sau fără gluten are un alt avantaj. După o scurtă fază de adaptare, multe persoane se simt mai alerte și mai bine în timpul zilei. Acest lucru face, de asemenea, mult mai ușor să se motiveze pentru a face exerciții fizice. Iar dacă organismul nu trebuie să digere atât de multe alimente grele la prânz, poate să se pună din nou în mișcare mai repede după-amiaza.



Prin urmare, cei care doresc să evite glutenul nu trebuie să renunțe la îndrăgita lor prăjitură de casă. Există o gamă largă de produse alternative. Spielberger Mühle oferă o gamă întreagă de ingrediente de bază care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie fără gluten. Aceasta începe cu o făină de porumb fără gluten provenită din producția biodinamică. Aceasta poate fi folosită atât pentru mâncăruri sărate, cât și pentru deserturi. Făina de porumb este, de asemenea, potrivită pentru panerea peștelui și a legumelor și, bineînțeles, pentru coacerea pâinii plate și a pâinii de porumb. Fanii de musli se pot bucura de Spielberger fulgi de ovăz integral fără gluten. Fulgii de porumb, migdalele și alunele prăjite împreună cu fulgii de ciocolată oferă o crocantă delicioasă. Musli-ul crocant are un gust excelent cu lapte rece, băuturi din soia și migdale, sucuri sau ca atare. Cu fulgii de porumb și fulgii de orez fără gluten de la Spielberger, aveți în bucătărie doi atotcuprinzători. Împreună cu nuci, miere și fructe, acestea dau naștere unor creații delicioase de muesli pentru un început de zi fără gluten.Totuși, în loc de fulgi de orez, puteți folosi și fulgi de hrișcă Spielberger. Hrișca este o pseudo-cereală și nu conține gluten în mod natural. Fulgii de hrișcă fără gluten Spielberger au un gust excelent în musli, dar sunt, de asemenea, un ingredient interesant pentru toți cofetarii. Pur și simplu amestecați fulgii de hrișcă cu nuci rase, formați grămăjoare mici și turnați ciocolată topită peste ele. Veți obține o cofetărie minunat de crocantă.

Alimentele cu ingrediente de bază fără gluten sunt greu de comparat cu cele pe bază de grâu. Lasă-te surprins și descoperă lumi complet noi de gust.

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 2 voturi

-30%

5.00 din 10 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-20%

5.00 din 2 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 3 voturi

-35%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008