Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse premiate
La data: 2024-02-27
Aroma preparatelor mediteraniene se datorează, în primul rând diferitor tipuri de uleiuri vegetale cu care s-a gătit. Fie că vorbim de rețete din Franța, Spania, Italia, Grecia sau Turcia, uleiurile vegetale sunt o componentă de bază a preparatelor mediteraniene. Următoarele tipuri de ulei se regăsesc cu precădere în preparatele mediteraneene: ulei de arahide, ulei de migdale, ulei din semințe de dovleac, ulei de porumb sau diferite tipuri de ulei de măsline.
Uleiurile vegetale nu sunt ideale doar în diferite tipuri de salate. Unele dintre acestea sunt potrivite și pentru a fi folosite la preparatele prăjite, copate sau făcute la friteuză. Cu toate acestea, care este uleiul cu gust neutru care se poate încălzi și nu stropește din tigaie? În procesul de prăjire, temperautra ajunge la 180°C sau în unele cazuri chiar și la 200°C. Multe tipuri de ulei nu rezistă la o asemenea temperatură, astfel încât își pierd gustul, substanțele active se distrug și în cel mai rău caz, se eliberează anumite substanțe care sunt nocive organismului uman. Cu cât uleiurile au conținut mai ridicat de acizi grași nesaturați, cu atât miros mai urât, când se ard. Tocmai de aceea, anumite tipuri de ulei, precum cel de in, de alune de pădure sau de șofrănel care au un conținut ridicat în acizi grași polinesaturați, nu sunt indicate pentru prăjire.