Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Certificări și proiecte | vezi toate

Produse bio fără gluten

Ce este glutenul?
Gluten este un nume general pentru proteinele găsite în grâu (grâu, durum, emmer, semolină, spelă, farina, farro, graham, grâu KAMUT® khorasan), secară, orz și triticale - o cruce între grâu și secară. Glutenul ajută alimentele să își mențină forma, acționând ca un adeziv care alimentează împreună. Gluten poate fi găsit în multe tipuri de alimente, chiar și cele care nu ar fi de așteptat.
 
Boala celiacă este o tulburare autoimună gravă care poate apărea la persoanele predispuse genetic, unde ingestia de gluten duce la deteriorarea intestinului subțire. Când oamenii cu boală celiazică mănâncă gluten (o proteină găsită în grâu, secară și orz), corpul lor are un răspuns imun care atacă intestinul subțire. Aceste atacuri duc la deteriorarea villiilor, proiecții mici, asemănătoare cu degetul, care aliniază intestinul subțire, care promovează absorbția nutrienților. Atunci când vilele se deteriorează, nutrienții nu pot fi absorbiți corect în organism.
 
Eliminarea glutenului din dieta ta poate părea o sarcină dificilă și limitantă. Din fericire, există multe alimente sănătoase și delicioase care sunt în mod natural fără gluten.

Cel mai rentabil și mai sănătos mod de a urma dieta fără gluten este să caute aceste grupuri de hrană fără gluten natural, care includ:
• Fructe
• Legume
• Carne și păsări de curte
• Peste si fructe de mare
• Lactat
• Fasole, leguminoase și nuci

Iarbă de grâu pur și iarbă de orz sunt fără gluten, dar există gluten în semințe. Dacă acestea nu sunt recoltate sau prelucrate corect, există riscul de contaminare cu gluten.

Singurul tratament pentru cineva diagnosticat cu boala celiacă este o dietă strictă fără gluten. Acest lucru poate părea greu la început deoarece multe alimente comune conțin gluten. Cu toate acestea, există multe alimente fără gluten în mod natural, precum și o mulțime de substituenți fără gluten de a alege.

Cum sa spui daca un produs alimentar ambalat nu are gluten

1. O etichetă fără gluten. Dacă un produs pretinde că nu conține gluten pe ambalaj, atunci este cel mai probabil sigur să mănânci, deoarece FDA permite numai alimentele ambalate cu mai puțin de 20 ppm gluten să poată fi etichetate drept "fără gluten". Totuși, trebuie să verificați lista ingredientelor. De asemenea, este important să rețineți că "fără grâu" nu înseamnă neapărat "fără gluten".
2. Verificați lista alergenilor. Unele ambalaje au o listă de alergeni comuni găsiți în produs. Astfel de alergeni includ grâu, soia, ouă, nuci și lapte. Această listă poate fi o modalitate rapidă de a decide ceva dacă pachetul spune: "conține grâu". Cu toate acestea, o lipsă de etichetare a alergenilor NU înseamnă că produsul este fără gluten. Orzul și secara nu sunt în primele opt alergeni care trebuie enumerați. Asigurați-vă că verificați lista de ingrediente pentru alte surse ascunse de gluten.

3.Verificați ingrediente evidente.

  • Grâu
  • Orz
  • Secară
  • Malt
  • Drojdie de bere
  • Oats (cu excepția cazului în care este specificat fără gluten)

Dacă pe ambalajul produsului nu există o etichetă "fără gluten", citiți cu atenție eticheta ingredientelor. 
 


© 2013-2022 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008