Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Certificări și proiecte | vezi toate

Fara lactoza

Intoleranța la lactoză este o condiție în care oamenii au simptome datorită capacității scăzute de a digera lactoza, un zahăr găsit în produsele lactate. Cei afectați variază în cantitatea de lactoză pe care o pot tolera înainte ca simptomele să se dezvolte. Simptomele pot include dureri abdominale, balonare, diaree, gaze și greață. Aceste simptome încep de obicei treizeci de minute până la două ore după consumul de alimente sau consumul de alimente pe bază de lapte. Severitatea depinde de obicei de cantitatea pe care o consumă sau o bea. Intoleranța la lactoză nu cauzează afecțiuni ale tractului gastro-intestinal.

Intoleranța la lactoză se datorează lipsei enzimei lactază din intestinul subțire pentru a rupe lactoza în glucoză și galactoză.

Există patru tipuri: primar, secundar, de dezvoltare și congenital.
Intoleranța la lactoză primară apare deoarece cantitatea de lactază scade odată cu îmbătrânirea populației.
Intoleranța secundară la lactoză se datorează leziunilor intestinului subțire, cum ar fi infecția, boala celiacă, boala inflamatorie intestinală sau alte boli.
Intoleranța la lactoză poate să apară la copiii prematuri și de obicei se îmbunătățește într-o perioadă scurtă de timp.
Intoleranța congenitală a lactozei este o tulburare genetică extrem de rară în care se face lactază puțin sau deloc de la naștere.

Alimente FARA LACTOZA
Deoarece lactoza se găsește numai în lapte, numai produsele care conțin lapte pot fi fără lactoză. Prin urmare, produsele lactate care conțin lapte sunt singurele tipuri de produse lactate care pot fi fără lactoză. Deci, asta înseamnă smântână, lapte bătut, brânzeturi, înghețată, smântână, și amestecuri de ciocolată chiar calde sunt interzise celor care au intoleranță la lactoză.

Din fericire, există versiuni fără lactoză ale multor dintre aceste alimente pe rafturile magazinelor. Doar căutați "fără lactoză" pe etichetă.

Alergia laptelui (alergia la lactate din A.K.A.)
Alergiile din lapte sunt cea mai frecventă alergie alimentară la sugari și copii mici. O persoană cu alergie la lapte este adesea alergică la una din cele două componente proteice ale laptelui: cazeina și zerul. Sistemul imunitar al corpului suprareacționează asupra acestor proteine specifice, provocând simptome ușoare, cum ar fi urticarie, mâncărime și umflături, la simptome mai grave, cum ar fi respirația șuierătoare, respirația dificilă și chiar pierderea conștiinței. Prin urmare, cei cu alergie la lapte nu trebuie să înghită niciun aliment care conține lapte.

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008