Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Certificări și proiecte | vezi toate

Friends of the sea FOS

Programul Prieten al Marii (FOS) a fost lansat in 2005 de catre Paolo Bray, directorul european al proiectului Global Dolphin Safe al Institutului de Pamant al SUA (EII). In Germania, organizatia este reprezentata de Societatea pentru Salvarea Delfinilor (GRD). Cu multi ani in urma, ne-am alaturat Programului extins de protectie a delfinilor din EII.

Programul de certificare Friend of the Sea © controleaza si promoveaza practici de pescuit durabile, contribuind la sanatatea oceanelor. FOS este o organizatie non-profit internationala (NPO), precum si o organizatie non-guvernamentala (ONG), care efectueaza completari si imbunatatiri ale criteriilor sale exclusiv de catre un comitet tehnic independent. Acest comitet a existat din 2006 si in prezent este format din aproximativ 30 de reprezentanti. Sunt producatori sau comercianti si provin de la guverne, ONG-uri si institute de cercetare.

Criteriile FOS pentru pescuitul durabil se bazeaza pe datele si orientarile FAO de renume mondial al Organizatiei Natiunilor Unite. Verificarea lor se efectueaza prin audituri efectuate de organisme de control independente si acreditate.

Criteriile FOS declarate pentru pescuitul durabil sunt:

  • produsele din speciile care nu sunt pescuite in exces (date conform FAO *, IUCN *, ICES * etc.)
  • nu exista capturi accidentale de specii pe cale de disparitie (in conformitate cu lista redusa IUCN)
  • metoda de pescuit nu afecteaza fundul marii (de exemplu, fara traule de fund)
  • metoda de pescuit selectiv (rata de captura maxima de 8%)
  • conformitatea juridica: cotele de captura, sezoanele inchise, dimensiunile minime etc., nu produsele pescaresti ilegale sau nereglementate (INN, adica ilegale, nedeclarate, nereglementate)
  • reducerea sau compensarea emisiilor de CO2
  • responsabilitatea sociala

*FAO = Organizatia ONU pentru Agricultura si Alimentatie, IUCN = Asociatia Internationala a Organizatiilor de Conservare, ICES = Consiliul International al Biologilor Marini (face recomandari pentru cote guvernelor)

© 2013-2023 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008