Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Ce este considerat RAW vegan?
Veganul cu adevărat RAW (brut) este atunci când cineva mănâncă exclusiv alimente pe bază de plante care nu au experimentat temperaturi interne peste 40-42 de grade celsius. Există unele controverse în ceea ce privește temperatura alimentelor care pot fi ridicate și încă pot fi considerate crude.
Există cei care spun că temperaturile la 44 - 49 sunt încă crude; cu siguranță moartea totala a nutrienților nu va apărea la aceste temperaturi, dar unele dintre cele mai fragile substanțe nutritive vor suferi aceste temperaturi, cum ar fi vitamina C, B1, B5, B6, B9.
Aderenții acestei diete, numiți "fooddiști RAW", cred că alimentele preparate deasupra acestei temperaturi și-au pierdut enzimele și astfel o cantitate semnificativă din valoarea lor nutrițională și sunt dăunătoare organismului, în timp ce alimentele nepregătite oferă enzime vii și nutriție adecvată. Sustinatorii unei diete alimentare crude spun ca exista multe beneficii in a manca alimente crude, incluzand pierderea in greutate, mai multa energie, pielea limpede, digestia imbunatatita si sanatatea generala imbunatatita.