Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

Rețetă Clătite bio umplute cu mousse de ciocolată
Ingrediente

pentru clătite

pentru Caramel sărat

pentru rabarbăr

  • 4 tulpini de rabarbăr
  • 2 linguri de zahăr

Alte ingrediente


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

Mod de preparare clătite bio umplute cu mousse de ciocolată

Clătite
Se amestecă făina, laptele, smântâna și Amaretto până se obține un aluat omogen. Adăugați ouăle pe rând în aluat. Apoi se încălzește o tigaie, se adaugă puțin ulei și se prăjesc clătitele.
Pregătiți mousse-ul de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj în doar 3 minute, turnați-l într-o pungă și dați-l la rece.
Se spală și se taie căpșunile în felii.

Caramelul sărat
Se pune zahărul într-o cratiță și se topește încet. După ce zahărul s-a topit, se adaugă untul în bucăți mici și se amestecă ușor. Se adaugă încet smântâna și se amestecă bine. Se aduce la fierbere timp de aproximativ un minut și apoi se ia cratița de pe foc. După ce caramelul s-a răcit, se adaugă sarea.

Migdalele prăjite
Prăjiți migdalele încet într-o tigaie fără grăsime până când se rumenesc. Apoi se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească.

Rabarbărul
Se toarnă 250 ml de apă într-o cratiță, se adaugă zahărul și se aduce la fierbere pe aragaz. Între timp, se spală și se curăță rabarbarul și se taie în bucăți. După ce apa cu zahăr dă în clocot, se adaugă rabarbarul și se fierbe timp de 5 minute, până se înmoaie. Apoi se toarnă într-o sită, se scurge și se lasă să se răcească.

Aranjați
Așezați prăjitura răcită pe o farfurie și faceți o tăietură de la centru în jos. Se taie în sferturi doar imaginar prăjitura.
Puneți Caramelul sărat pe primul sfert (dreapta jos). Peste următorul sfert se așează migdalele prăjite și alături (stânga sus) rabarbarul. Se pun căpșunile pe ultimul sfert și se presară piper.
Acum împăturiți sferturile de clătite individuale una peste alta. Mai întâi puneți caramelul sărat pe migdale. Apoi se pliază peste rabarbar și în final peste căpșuni.
Înainte de a servi, umpleți mousse-ul de ciocolată într-o pungă și puneți-l pe clătita îndoită.

Produse folosite în această rețetă

-5%
Ulei de rapita dezodorizat pentru prajit bio Byodo, 750ml

0.00 din 0 voturi

46.8744.53 lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg

5.00 din 6 voturi

20.27 lei

adaugă în coș
Sare de mare fina neiodata Byodo, 500g

5.00 din 2 voturi

10.43 lei

adaugă în coș
-10%
Fulgi de migdale bio Rapunzel, 100g

5.00 din 2 voturi

25.2822.75 lei

adaugă în coș
Piper negru macinat bio Lebensbaum, 50g

5.00 din 4 voturi

21.9 lei

adaugă în coș
Mix pentru mousse de ciocolata, fara gluten bio Byodo, 36g

5.00 din 1 vot

11.95 lei

adaugă în coș

Alte rețete de deserturi bio

06.04.2024

Felii de înghețată de turtă dulce

Înmuiați curmalele în apă pentru câteva ore ca să se [...]

24.02.2024

Popcorn cu sos de cocos și vanilie

Puneți siropul de arțar și uleiul de cocos într-o tigaie pe foc mic. Când [...]

Promoții produse bio

-25%

5.00 din 1 vot

Samburi de cedru bio Rapunzel, 100g

49.8337.37 lei

adaugă în coș
-40%

5.00 din 4 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Fulgi fini de ovaz bio Dennree, 250g

18.0417.14 lei

adaugă în coș
-30%

5.00 din 4 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 14 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 5 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008