Mod de preparare Tartlet de ciocolata cu cardamom bio
Condimentele și ciocolata se potrivesc foarte bine împreună. În funcție de soi și de condiment, aromele se potențează reciproc, rezultând experiențe gustative complet noi. Astfel, tarta noastră de ciocolată devine o explozie de arome, cu cardamom, ghimbir și vanilie care se juxtapun ciocolatei negre. Notele de malț ale zahărului muscovado și fructele de portocală completează totul și creează o dorință arzatoare: încă unul, vă rog!
Preparare reteta bio: Tartlet de ciocolata cu cardamom Timp de coacere: 30 de minute Dificultate: mediu
Preîncălziți cuptorul la 180°C, cuptor cu convecție. Se ung cu unt cele 2 forme de copt și se pudrează cu puțină făină.
Se cerne făina, cardamomul, ghimbirul, cacaua, sarea și praful de copt într-un castron.
Se taie ciocolata, se pune într-un bol de sticlă și se topește în cuptorul cu microunde la 600 de wați timp de câteva secunde (se poare arde repede).
Se bat ouăle împreună cu pasta de vanilie și ciocolata lichidă într-un castron mic.
Bateți untul și zahărul într-un alt bol cu un mixer electric sau într-un robot de bucătărie timp de aproximativ 5 minute la viteză mare, până când devine cremos. Apoi se încorporează cu grijă amestecul de ouă cu lingura.
Acum amestecați amestecul de făină și smântână în aluat la viteză mică.
Împărțiți aluatul între 2 forme de copt și neteziți suprafețele. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (se testează cu o scobitoare). Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.
Între timp, se prepară crema de unt cu ghimbir. Pentru a face acest lucru, bateți untul cu un robot de bucătărie sau cu un mixer de mână la cea mai mare viteză timp de cel puțin 5 minute. Untul trebuie să fie aproape alb.
Se amestecă zahărul pudră cu cacaua și ghimbirul măcinat. Se încorporează cu lingura în amestecul de unt la viteză medie.
Apoi se amestecă cu grijă crema de brânză și pasta de vanilie la viteză mică pentru a obține o cremă pufoasă.
Acum puneți tartelele în straturi. Pentru a face acest lucru, scoateți cu grijă bazele din forme. Se taie 8 - 12 cupcakes mici de mărimea dorită cu o formă de tăiat prăjituri.
Introduceți crema de unt cu ghimbir într-o pungă și decorați tartelele cu ea. Se decorează cu felii de portocală și ghimbir confiat.