Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

5 sfaturi pentru cea mai buna paine BIO de casa

5 sfaturi pentru cea mai buna paine BIO de casa

Publicat în: Sfaturi bio
La data: 2021-07-16

Coaceti singur paine BIO! Nu crezi ca este posibil? Brutarul si ecotroful Sebastian din echipa noastra de management al produselor dezvaluie sfaturile sale de top, astfel incat painea dvs. sa aiba gustul ca si cum ar proveni de la brutarie.

Cine stie mirosul acela unic de paine proaspat coapta? Si apoi prima felie, inca calda si cu unt care se topeste usor pe ea? O adevarata placere si cumva un sentiment de acasa.
Pentru aceia dintre voi care aveti deja gura apa la acest gand si degetele va furnica deja, deoarece doriti sa incepeti sa coaceti imediat: brutarul si ecotrofologul Sebastian va vor impartasi sfaturile lor de top pentru coacerea painii.
Sfaturile profesionale ale lui Sebastian se aplica intotdeauna – indiferent de tipul de paine. Si am descoperit deja multe dintre ele, create de echipa noastra mica de dezvoltare a produselor in bucataria noastra din Bauckhof, cu mult umor si multa pasiune pentru o nutritie sanatoasa, care se auto-coace?

Si iata-le, cele mai bune 5 sfaturi pentru coacerea painii bio:
1. Cand faceti aluatul, amestecarea lenta a ingredientelor este importanta pentru umflarea necesara. Aceasta ar trebui sa fie urmata de o framantare mai rapida, care confera aluatului o anumita tensiune.


aluat paine bio

2. Acum totul depinde de momentul: dupa ce aluatul a fost pregatit si inainte de coacere, painea ajunge la asa-numita bucata de copt. Dovada optima poate fi recunoscuta prin testul presiunii degetelor: daca aluatul revine dupa ce l-ati apasat cu degetul – introduceti-l in cuptor. Daca aluatul nu revine dupa apasare, procesul de fermentatie a progresat deja prea mult. Daca aluatul revine imediat, este inca prea devreme. Procesul de fermentatie dureaza ceva timp pana cand painea poate fi coapta.
3. Painea se coace fierbinte. Pentru a obtine o crusta crocanta care retine umezeala din paine, foaia de copt trebuie incalzita si inainte de coacere. Dupa preincalzire, painea se coace foarte fierbinte (la 260 C) timp de 10 pana la 15 minute. Temperatura poate fi apoi redusa la aproximativ 200 C. Daca doriti o crusta deosebit de crocanta, puteti lasa painea la cuptor timp de 5 pana la 10 minute dupa ce timpul de coacere s-a incheiat cu usa cuptorului usor deschisa.

 

paine bio cu coaja crocanta


4. Painea este complet coapta la o temperatura de baza a painii de aproximativ 95-98 C. Daca nu aveti la indemana un termometru sau nu doriti sa distrugeti painea frumoasa strapungand-o, pur si simplu folositi metoda bataii, in care bateti partea inferioara a painii. Daca suna gol, painea este gata coapta.

-15%
Faina de grau integrala bio Dennree, 1kg

10.558.97 lei

adauga în coș


5. Painea este pastrata cel mai bine intr-un borcan de ceramica sau intr-o punga de in – dar niciodata in frigider. Se usuca acolo. Ceramica si inul au proprietati de reglare a umiditatii si pastreaza painea proaspata mult timp.

 

paine bio fara gluten


Si un ultim sfat: daca mai aveti paine veche pe care nu mai doriti sa o mancati, o puteti praji in cuptor si apoi o macinati intr-o faina fina. Faina veche de paine poate fi apoi utilizata pentru a coace o paine noua impreuna cu drojdia din-prealuat. Acest lucru face ca noua paine sa fie deosebit de gustoasa si aromata. Cu toate acestea, este important sa fie adaugata mai multa apa. Deoarece painea veche absoarbe de 3 ori mai multa apa decat faina de grau.

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi
-25%

0.00 din 0 voturi
-5%

0.00 din 0 voturi
Coaja de lamaie confiata bio Rapunzel, 100g

17.2516.39 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 5 voturi
-5%

4.83 din 6 voturi
Fasole rosie kidney bio Rapunzel, 500g

25.5224.24 lei

adaugă în coș
-15%

0.00 din 0 voturi
Migdale in sos Tamari bio Landgarten, 50g

17.8115.14 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 11 voturi
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008