Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Stiri din bio
La data: 2023-07-16
Agricultura bio este o metodă de producere a alimentelor folosind substanțe și procese naturale. Cu alte cuvinte, agricultura ecologică are, în general, un impact limitat asupra mediului, deoarece încurajează:
În plus, normele privind agricultura ecologică promovează un nivel ridicat de bunăstare a animalelor și impun fermierilor să răspundă nevoilor comportamentale specifice ale animalelor.
Regulamentul UE privind agricultura ecologică urmărește să definească o structură clară pentru producția de produse ecologice în întreaga UE. Scopul este de a satisface cererea de produse ecologice fiabile, oferind în același timp o piață echitabilă pentru producători, distribuitori și comercianți.
Pentru ca fermierii să beneficieze de metodele agriculturii ecologice, consumatorii trebuie să fie siguri că normele privind producția ecologică sunt respectate. Acesta este motivul pentru care UE prevede un sistem strict de control și aplicare, pentru a se asigura că normele și reglementările sunt aplicate în mod corespunzător. Agricultura ecologică face parte dintr-un lanț de aprovizionare mai larg, care cuprinde sectoarele de prelucrare, distribuție și vânzare cu amănuntul a alimentelor. Prin urmare, aceste sectoare sunt, de asemenea, supuse controalelor.
Agricultura ecologică este un sector care se dezvoltă rapid în UE, o consecință directă a interesului crescut al consumatorilor față de produsele ecologice. Ca răspuns la provocările generate de această expansiune rapidă și pentru a oferi un cadru juridic eficace sectorului, UE a adoptat o nouă legislație privind sectorul ecologic, care a intrat în vigoare la 1Er Ianuarie 2022.
Printre modificările care au fost aduse în temeiul noii legislații se numără:
Noua legislație privind agricultura ecologică, sprijinită de un plan de acțiune pentru producția ecologică în UE, lansat de Comisia Europeană în martie 2021.
UE stabilește o serie de norme și reglementări care reglementează producția, distribuția și comercializarea produselor ecologice în UE. Există reglementări specifice pentru anumite produse.
UE consultă părțile interesate și publicul larg pentru a îmbunătăți calitatea legislației sale, iar această cooperare se extinde și la sectorul producției ecologice.
Logoul bio conferă o identitate vizuală coerentă produselor ecologice fabricate și vândute în UE. Astfel, consumatorii din UE pot identifica mai ușor produsele ecologice și agricultorii le pot comercializa mai ușor în toate țările UE.
Sigla poate fi utilizată numai pe produsele certificate ecologic de către o agenție sau un organism de control autorizat. Această certificare confirmă faptul că acestea îndeplinesc condiții stricte cu privire la modul în care sunt produse, transportate și depozitate.
Citește și: ♦ De ce să mâncăm bio? ♦ Odorizantele pentru camera de la Sodasan